Общество | Вознесенск, 20 Июля, 2017

20 липня 2017 року відбулась робоча зустріч начальника Вознесенського об’єднаного управління

Свежие новости: 20 липня 2017 року відбулась робоча зустріч начальника Вознесенського об’єднаного управління

Пенсійного фонду України Миколаївської області Усманової Олександри, директора Вознесенського міськрайонного центру зайнятості Ларченко Ірини а також волонтера Корпусу Миру Едді Сайлоса.

Зустріч розпочалась з обговорення запропонованих Урядом реформ Пенсійного фонду України, так найближчим часом планується здійснити перехід до нової пенсійної системи. Пакет законодавчих актів, що регламентують зміни пенсійного законодавства, вже пройшов реєстрацію у Верховній Раді. Реформування планується провести у три етапи. На першому з них буде поведена ревізія солідарної системи пенсійних внесків, що діє в країні на поточний момент, і скасування спеціальних пенсій для чиновників. Якщо цей етап завершиться успішно, то з початку 2018 року в Україні буде введена накопичувальна система пенсійного забезпечення і реалізована практика приватного страхування пенсій.

Олександра Усманова проінформувала про новації пенсійної реформи, так у законодавчому акті зазначено, що громадяни України, які перебувають у віковій категорії до 35 років, повинні в обов'язковому порядку брати участь у накопичувальній системі пенсійного забезпечення. Що стосується громадян віком від 35 до 55 років, вони можуть здійснювати відрахування до накопичувального фонду добровільно. Однак, це питання ще потребує доопрацювання, оскільки деякі парламентарії пропонують залишити можливість відмовитися від накопичувальної пенсії тільки тим, кому залишилося не більше 10 років до виходу на пенсію.

Дуже цікавою була розповідь Едді Сайлоса, громадянина Сполучених Штатів Америки, про пенсійну систему, пенсійне забезпечення в цій країні. Оскільки пенсія в США – це є дуже велика тема і вона є невід’ємною частиною життя кожного в громадянина Америки. В країні існує два види пенсій: державна і приватні фонди. Державну пенсію виплачують відповідно до того, скільки особа заробила коштів, а от приватний фонд виплачує пенсію тільки тоді, коли пенсіонер відкривав рахунок і відкладав гроші. Громадяни США розуміють, що який би не був розмір пенсії: великий чи маленький – на неї важко буде прожити і недостатньо сподіватися лише на державну пенсію, тому американці про пенсію дбають завчасно. На сьогодні державну пенсію в Америці можна отримати після досягнення 65 років. Але чим пізніше пенсіонер почне її отримувати, тим більше буде її розмір. Наприклад, якщо особа починає отримувати пенсію з 70 років, то її розмір буде значно більшим від пенсії пенсіонера у віці 65 років.

Зустріч відбулась в атмосфері зацікавленості та взаєморозуміння. Під час розмови були узгоджені спільні заходи, які було заплановано провести у вересні місяці: це насамперед пенсійна платформа для роботодавців та інформаційно- консультативний семінар для осіб передпенсійного віку.

Отож тісна співпраця соціальних партнерів продовжується!

Источник: http://voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты