Общество | Вознесенск, 26 Июня, 2017

26 червня - Міжнародний день боротьби із наркозалежністю

Свежие новости: 26 червня - Міжнародний день боротьби із наркозалежністю

Міжнародний день боротьби проти зловживання наркотиками відзначає увесь світ щороку 26-го червня. У цей день ще раз кожному із нас варто усвідомити, що наркоманія – це тенета, з яких важко звільнитись, а от потрапити в них –  справа чи не з найлегших. Головне – вчасно зупинитись, і не дати цій “недузі” захопити себе повністю.

Найстрашніше – те, що наркоманами стають зовсім молоді, юні люди, які не повністю усвідомлюють увесь жах наркозалежності. За даними Міністерства охорони здоров’я України кожен п’ятий підліток, який досягнув 16-ти років, вживав наркотики.

Лікарі вважають, що причина у тому, що підлітки в періоді формування  особистості стають досить слабкими і занадто цікавими. Бажання скоріше подорослішати, виділитися з натовпу, уникнути проблем найбільш легким способом все частіше  штовхає їх до наркоманії.

Якщо у Вашої дитини спостерігаються часті перепади настрою, зміни в самопочутті, поганий стан шкіри, роздратованість, постійна вимога грошей, сумнівні друзі, прогули і думки про суїцид – не варто зволікати, варто звертатися за допомогою, бо все перераховане може свідчити про наркоманію.

Пропонуємо декілька порад, які захистять Вас від бажання спробувати наркотики. Ви захистите не тільки себе, а й своїх рідних.

Отже:

1.Не варто спокушатись на підмови друзів спробувати цю гидоту . За одним разом може піти інший, потім третій. Не встигнете озирнутися, і Ви вже раб.

2.Любителям нічних клубів, попередження №1! Коли увага розсіюється і притупляється свідомість, Вам легко можуть запропонувати щось «крутіше». І тоді настає час розповсюджувачів нарковмісних препаратів. Такі “ділки” дуже вмілі, вони спритно підсунуть свій товар. Спочатку безкоштовно, для проби. А потім приходить залежність.

3.Наркотики швидко і майже безповоротно вражають життєво важливі органи. При їх вживанні виникає почуття задоволення із радісною, незрозумілою ейфорією, зникають больові відчуття, але разом підвищується артеріальний тиск, може з’явитися свербіж у всіх частинах тіла. Першими уражаються мозок і печінка. Порушується психіка, стан стає неврівноваженим, отруйний дурман осідає в клітинах печінки, і вона перестає фільтрувати токсини. Починається самоотруєння організму. Серце працює з подвійною або потрійною навантаженням без перепочинку. Наркомани старіють і старіють на очах. Навіщо Вам проблеми із здоров’ям?

4.Якщо Ви помітили, що хтось з Ваших друзів веде себе не так як раніше, має змучений або відсторонений вигляд, виглядає хворим, пригніченим, постійно мерзне або його дратує яскраве світло, то це привід задуматися і поговорити з ним або з його батьками.

Варто діяти, а не просто кидати слова на вітер. Світ треба починати змінювати із себе! Кожна проблема має вирішення!

Поставтеся серйозно до цього питання. Наркотики — чисте зло, бережіть себе від цього!

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Сектор з питань охорони здоров я УСЗН ВМР

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости