Политика | 6 Декабря, 2018

Ахметова звинуватили в Раді у найбільшому шахрайстві в сучасній історії України

Свежие новости: Ахметова звинуватили в Раді у найбільшому шахрайстві в сучасній історії України

Рінат Ахметов організував наймасштабніше в новітній Україні шахрайство.

Про це заявила секретар комітету Верховної ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войціцька, пише startko.co.ua.

“Вимагаємо невідкладного розгляду нашого проекту Закону 8626 про скасування злочинної формули Роттердам+ та зниження ціни на електричну енергію!

Сьогодні на Погоджувальній Раді вкотре ставимо питання про розгляд нашого законопроекту 8626. Ще в липні 14 депутатів від кількох фракцій внесли проект закону, який п’ятий місяць не розглядається Комітетом з питань податкової та митної політики під керівництвом Ніни Южаніної.

Що ми пропонуємо:

1. Запровадити формулу 0,9*Роттердам замість Роттердам+ – робимо знижку на якість вітчизняного вугілля та де-факто відсутню транспортну складову з Роттердама.

2. Знизити акциз на електроенергію із 3,2% до 0,1%. Це пряме зменшення вартості електроенергії.

3. Підвищити ренту за видобуток вугілля з 0,75% до 5%, як за решту корисних копалин. Для державних шахт навпаки – ренту скасувати.

4. Скасувати заборону на імпорт дешевої електроенергії.

Чого ми хочемо досягнути:

1. Здешевлення електроенергії для ВСІХ споживачів до 17%. Для всіх регіонів, для всіх областей. Сусідня лікарня, дитячий садочок, кафе, промислове підприємство отримають електроенергію дешевше на 17%.

2. Це вивільнить для економіки до 30 млрд гривень на рік для інвестицій та підвищення заробітних плат, гарантовано сприяє зниженню рівня інфляції.

Чому ми це робимо:

Тому, що хочемо припинити це наймасштабніше в новітній Україні шахрайство, організоване Ринатом Ахметовим і владою. Кожен українець змушений щодня сплачувати Ахметову корупційну ренту.

Разом ми вже сплатили майже чотири десятки мільярдів гривень ніким і нічим не передбаченого податку за схемою Роттердам+.

Це слід припинити.

Британський Центр «Carbon Tracker» днями опублікував звіт «Powering down coal”, в якому проаналізовано і виробничі дані вугільної генерації у світі. Аналітики «Carbon Tracker» роблять висновок, що вартість української електроенергії, виробленої з вугілля найвища у світі. Вища, ніж у розвиненій Європі. Вища, ніж у Китаї чи Росії.

Ми вважаємо, це нелогічним і несправедливим.

Невідомо, чим саме займався ДТЕК Рината Ахметова на приватизованих ним за Януковича ТЕС. Але підвищення ефективності, як бачимо, йому досягнути не вдалося. Так само, як і зниження рівня отруйних викидів його станцій, до речі.

Зате вдалося підняти прибутковість до 23 мільярдів гривень у 2017 році та місце Ахметова в рейтингу мільярдерів. Але чи цікаві ці рейтинги і прибутки українським споживачам, хоч фактично спонсорують їх саме українські споживачі? Навряд чи.

За час, що минув з липня, коли ми внесли 8626, Ахметов заробив на українцях близько 5 мільярдів гривень. І продовжує заробляти кілька десятків мільйонів кожного дня.

А колеги з Податкового комітету чомусь все зволікають з розглядом нашого законопроекту.

Відтак – вимагаємо негайного включення проекту 8626 до порядку денного Податкового комітету і подальшого невідкладного ухвалення Верховною Радою!”

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости