Политика | Баштанка, 2 Февраля, 2018

"Будь-які дотації в Україні ведуть до зловживань і корупції", - Андрій Вадатурський

Свежие новости:

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Андрій Вадатурський.

Спілкуючись з сільгоспвиробниками Баштанського району на минулому тижні, висловив свою думку щодо дотацій в АПК, які були прийняті парламентом на 2018 р. Як народний депутат, буду послідовно відстоювати тільки один вид допомоги на селі, тобто відшкодування %, що зможе як стимулювати детінізацію та легалізацію бізнесу, так і дати поштовх розвитку підприємств і банківських послуг. Хто сумнівається в прояві корупційних схем на дотаціях, раджу почитати останню публікацію в «Економічній Правді» про нові форми державної підтримки, які можуть знову дозволити птахівникам отримати значну частину допомоги із державного бюджету. https://www.epravda.com.ua/news/2018/01/31/633599/
Нагадаю, що минулого року дві компанії отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ.

Разом з цим на зустрічі з сільгоспвиробниками обговорили проблеми одноосібників, продукція яких знаходиться в тіні (в деяких районах області одноосібникам належить до 75% землі!). З одного боку, вони сплачують мінімальний податок, а з іншого - самі недоотримують майже 20% від ринкових цін. А також не дають розвиватися товариствам з обмеженою відповідальністю, що платять податки і тягнуть на собі соціальне навантаження. Законопроект №6527 допоможе вирішити цю проблему, а саме: створення кооперативів, куди можуть ввійти одноосібники. Це надасть можливість отримати ринкову ціну, заплатити податки і розвивати виробництво. Чекаю від громади й інші пропозиції щодо вирішення цього питання.

На зустрічі з представниками агросектору також обговорив програму розвитку садівництва, на яку в 2018 році передбачено 300 млн. грн., та запропонував свою підтримку.

Крім того, розповів про спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляцію) в аграрному секторі економіки. Прийняття законопроекту №6113 дозволить економити малому та середньому бізнесу приблизно 4-6 млрд. грн. на рік. Зокрема, рекомендуємо скасувати ряд дозволів та ліцензій.

Також пропонуємо залишати ПДФО за місцем виробництва, а не за місцем реєстрації підприємства, що залучить додаткові кошти в місцеві бюджети.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты