Политика | Первомайск, 16 Апреля, 2017

Через підвищення рівня Олександрівського водосховища Південний Буг може перетвориться на ставок зі стоячою водою

Свежие новости: Через підвищення рівня Олександрівського водосховища Південний Буг може перетвориться на ставок зі стоячою водою

13 квітня 2017 року під головуванням секретаря Первомайської міської ради С.Бондарчука відбулося засідання підготовчого комітету з проведення громадських слухань в місті Первомайську з питання підняття рівня Олександрівського водосховища до 20,7 метрів.

Навесні 2018 року Южноукраїнською АЕС заплановано підвищити рівень Олександрівського водосховища до 20,7 метрів. Місцеві екологи запевняють, що це призведе до екологічної катастрофи в басейні річки Південний Буг. Саме з метою врахування громадської думки з даного приводу ініціативна група небайдужих мешканців міста звернулась до міської влади з проханням провести громадські слухання з вищезазначеної теми.

Під час засідання підготовчого комітету один з ініціаторів громадських слухань О.Ігнатьєв довів до відома присутніх інформацію про те, що протягом останніх десяти років, після підняття рівня Олександрівського водосховища до 14, а згодом і до 16 метрів, швидкість течії впала на 30%, набагато зменшились глибина річки та кількість риби. В разі, підняття  рівня водосховища до 20,7 метрів – наслідки будуть непоправні: зникне здатність річки до самоочищення і відновлення, якість води погіршиться в рази, а Південний Буг перетвориться на ставок зі стоячою водою. О.Ігнатьєв зазначив, що залучення громади до обговорення питання, що може негативно вплинути на життя сучасних первомайців та їх нащадків – це громадський обов’язок свідомого захисника природи, патріота міста та України в цілому.

В ході засідання підготовчого комітету також було обговорено організаційні питання щодо проведення громадських слухань в місті Первомайську з питання підняття рівня Олександрівського водосховища до 20,7 метрів.

 

Источник: pervomausk.info

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости