Культура | Николаев, 22 Января, 2018

ЧНУ імені Петра Могили - офіційний партнер медичної ради Індії

Свежие новости: ЧНУ імені Петра Могили - офіційний партнер медичної ради Індії ЧНУ імені Петра Могили - офіційний партнер медичної ради Індії

Чорноморський національний університет імені Петра Могили став офіційно підтвердженим закладом освіти, який наполегливо рекомендують для навчання індійським студентам за напрямком MBBS або його еквівалентним курсом. 

Про це повідомив народний депутат Тарас Кремінь на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Визнання університету відбулося на підставі пункту 4 (1) Статуту перевірки на відповідність представниками посольства Індії із подальшим врученням сертифікату державного зразка, який треба періодично підтверджувати. Серед іншого це - визнання солідного рівня науково-педагогічного складу, матеріально-технічної бази, сучасного обладнання, лабораторій, медичної бази, умов проживання, а також зручність муніципальної інфраструктури. Нагадав би, що тільки в ЧНУ є 3D-операційний стіл.

Тепер ЧНУ імені Петра Могили - рекомендований для навчання індійським студентам поруч із 432 іншими ВНЗ світу, серед яких тільки 28 інших українських університетів, а ще - американський Гарвард, британський Буккінгем, австрійський Відень та австралійський Монаш. Очікувана кількість іноземних студентів у ЧНУ, які навчатимуться за кошти фізичних/юридичних осіб, - 50. Подальша кількість буде поступово збільшена.

Сьогодні в Україні навчається 64066 іноземних студентів зі 147 країн світу, з яких 12,1% - індійська молодь (7746). Індія - друга після Азербайджану країна, яка має у нас найбільше своїх студентів, які, здебільшого, навчаються за спеціальністю «Медицина» або «Фармакологія». До речі, тільки 228 українських ВНЗ мають іноземних студентів, через яких - 2 з 4 миколаївських університетів (ЧНУ та НУК).

Варто підкреслити, що у чітальному залі ЧНУ ім. Петра Могили 22-25 січня буде діяти пункт збору кніжок та журналів для людей похилого віку, що перебувають у притулках.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости