Общество | Николаев, 12 Ноября, 2018

Делегація від Миколаївщини на чолі з Олексієм Савченком бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Свежие новости: Делегація від Миколаївщини на чолі з Олексієм Савченком бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Делегація Миколаївської області на чолі з головою облдержадміністрації Олексієм Савченком бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку, яка проходить сьогодні, 12 листопада, під головуванням Президента України Петра Порошенка у Києві.

«На порядку денному питання нової політики розвитку української держави та регіонального простору, нашої армії та національної ідентичності»,коментує Олексій Савченко.

У зв’язку з нещодавнім вимушеним підвищенням тарифів на газ Президент поставив Уряду вимогу захистити людей, удосконалити й розширити програму субсидій, збільшити кошти на її виконання. Аби від зростання тарифів не постраждала жодна бідна людина, для кого це підвищення є критичним. На 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує. Це головна вимога до бюджету на 2019 рік.

«Отримали завдання від Президента - розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад. Таким чином, кожна територія визначить свої переваги і пріоритети», - відзначає голова ОДА Олексій Савченко.

У своєму виступі Президент Петро Порошенко акцентував, що держава забезпечила різні механізми стимулювання відродження регіонів. Вперше частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України перевищила 50%. Значно збільшено розмір державної підтримки на розвиток громад в розбудову їхньої інфраструктури. Крім того, реформа децентралізації призводить до появи у громад ще більших додаткових коштів.

«За ініціативи Президента наступного року буде виділено 3 млрд грн на підключення сільських шкіл до інтернету, на модернізацію опорних шкіл, а також на придбання шкільних автобусів. Так само очікуємо збільшення субвенції на інклюзивну освіту до одного мільярда гривень. Чотири роки поступового впровадження децентралізації довели її економічну та політичну ефективність для громад та громадян», - зазначає голова ОДА Олексій Савченко.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости