Криминал | Южноукраинск, 16 Мая, 2016

Депутаты Южноукраинска осудили судью Елену Волкову за освобождение преступника

Свежие новости: Депутаты Южноукраинска осудили судью Елену Волкову за освобождение преступника

Судью Южноукраинского городского суда у здания суда поджидали жители города, которые осудили ее решение об освобождении маньяка-педофила.

Елена Захарова которая является председателем депутатской комиссии по образованию, семье, молодежи, спорта и культуры поджидала судью целый день с намерением потребовать объяснений.

Девушка все-таки дождалась Елену Волкову, вот расшифровка стенограммы их диалога:


Захарова Е.В. «Добрый вечер. Елена Ивановна»
 
Волкова Е.И. «Вы по какому вопросу?»
 
Захарова Е.В. «Скажите, а почему вы насильника выпустили?»
 
Волкова Е.И. «А скажите, пожалуйста, а вы кто?»
 
Захарова Е.В. «Я?! Ну достаточно того, что я гражданка Южноукраинска и у нас тоже есть дети, мы тоже переживаем. А вы отпустили насильника! Не избрали меру пресечения. А если бу это случилось с вашим ребенком?»
 
Волкова Е.И. «Я сказала, как сказала судья, я несу за это ответственность, и я могу отвечать и перед законом, и перед людьми, и перед обществом»
 
Захарова Е.В. «А почему недостаточно фактов было?»
 
Волкова Е.И. «Вы спросите эти вопросы, спросите, пожалуйста, в органах досудового следствия»
 
Захарова Е.В. «Подождите, а до момента выяснения всех фактов, почему вы не избрали меру пресечения этого человека?»
 
Волкова Е.И. «Значит, пожалуйста, чтобы вы  пониманием относились к данному вопросу»
 

Захарова Е.В. «Мы относимся с пониманием, просто как к вам будут отнеситься жители города?»

 

Волкова Е.И. «Жители города должны понимать, что я подчиняюсь закону, верховенство права. Я не знаю, есть органы следствия, они разберуться, прокурору ничего, сегодня не мешает подготовить все соответствующие документы, надлежащие, и обратиться в суд с аналогичным клопотанням»

 

Захарова Е.В. «Елена Ивановна, ну вы как судья считаете, что недостаточно фактов?»

 

Волкова Е.И. «Я считаю, что я готова нести ответственность перед законом, я вам еще раз сказала»

 

Захарова Е.В. «Я это понимаю, то есть голого мужчину сняли с голой девочкой – это не есть факт насилия?»

 

Волкова Е.И. «Вы снимали, вы были очевидцем? Суд рассмотрит данное дело, подозрение ему высунуто и на сегодня вы знаете о том, что сегодня мера пресечения не избрана»

 

Захарова Е.В. «Почему?»

 

Волкова Е.И. «Эти  вопросы суд изложил, слидчий судья, изложил в клопотанні про обрання запобіжного заходу, сьогодні була преса, сьогодні було відкрите судове засідання. Суд виніс рішення про закрите судове засідання і тому, задовольнили клопотання прокурора дотримуватись закону, стоїть питання про неповнолітню, мені б дуже хотілося, я дуже вдячна за те, що ви ставите мені ці питання, тому що я думаю, що вони мені надалі допоможуть. Я готова ще раз вам пояснити, що стоїть питання відносно органів досудового слідства, а саме прокурора, який неналежним чином оформляє відповідні документи, з якими звертаються до суду, яким не відповідають жодні вимоги закону, необґрунтоване клопотання, тому суд не міг на підставі тих доказів і документів, які надав шановний прокурор, який до речі не з’явився на судове засідання, навіть на оголошення. Його неналежна підготовка, неналежне керівництво сьогодні було зафіксовано місцевими ЗМІ, я  думаю, що вони навіть вам з цього допоможуть»

 

Захарова Е.В. «А ви бачили на початку ті документи, які готовились на суд?»

 

Волкова Е.И. «Я бачила ті документи, які мені надали органи досудового слідства»

 

Захарова Е.В. «А ви не могли б … ?»

 

Волкова Е.И. «Я перепрошую, суд є незалежним, і для  мене є зовсім однакова сторона захисту і сторона обвинувачення»

 

Захарова Е.В. «А що ви скажете як мама?»

 

Волкова Е.И. «Що я скажу, як мама?! Я кажу, що батьки повинні захищати своїх дітей в той спосіб, законний спосіб, який визначений законом»

 

Захарова Е.В. «А ваша особиста думка?»

 

Волкова Е.И. «Моя особиста думка? Звичайно, я засуджую, як кожний громадянин, як кожна людина в нашому суспільстві, взагалі усі злочини. Якщо людина переступила закон, а я працюю суддею, ви бачте котра година сьогодні, я з вами стала і спілкуюся. Сьогодні я розпочала о 8 годині, прийшла на роботу, а завершую, скажіть будь-ласка, котра година зараз? Десь пів десятої. Я думаю, за такими коректними питаннями я готова вийти з вами поспілкуватися, тільки давайте ми оберемо більш такий сприятливий час, не нічний час, щоб мене не під ліхтариками розглядали. А щоб я могла належним чином надати пояснення з приводу тих, які обурює чи обурилися суспільство моїм прийнятим рішенням»

 

Захарова Е.В. «Тобто на момент ваше прийняте рішення, воно є…?»

 

Волкова Е.И. «Воно є рішенням, по-перше, воно оскаржується, по-друге, органу досудового слідства нічого сьогодні не завадить в ніч підготовити належні документи і звернутися до суду з ними»

 

Захарова Е.В. «Тобто зараз вина прокурора, що є таке рішення?»

 

Волкова Е.И. «Прокурор не обґрунтував клопотання, з яким він звернувся до суду»

 

Захарова Е.В. «Я зрозуміла. А якщо підозрюваний скриється і утром його вже не буде на місті?»

 

Волкова Е.И. «Я перепрошую, я стою теж перед законом, я готова нести перед ним відповідальність, я не можу як суддя порушити закону, відійти від верховенства права і сьогодні задовольняти клопотання на угоду ЗМІ, на угоду суспільства, або на угоду ще когось. В мене є закон до тих пір, пока суспільство не повернеться обличчям до закону, не підніме свої вимоги, щоб знатися на законі, щоб розуміти, що я теж людина, я суддя, і я тоже підкоряюся закону. Переступати цей закон я на превеликий жаль не буду за наявності навіть самих «випіющих» ситуацій, якими кваліфікує чи підозрює в чому органи досудового слідства. Вже на сьогодні є масово, коли виправдовують людей за ті злочини, в яких обвинувачує органи досудового слідства. Я вам щиро дякую, я би просила, якщо з вашого дозволу, можна, я дуже перепрошую, я вам відповім на ваше запитання, я дуже вдячна за це запитання, що ви дуже переймаєтеся»

 

Захарова Е.В. «Одне запитання. Ви знаєте, що людина вже була засуджена за те, що він вчинив групове насильство?»

Волкова Е.И. «Я перепрошую, я висловила свою позицію в процесуальному документі, ну якщо ви ставите це питання, я готова відповісти. Сама ступінь тяжкості злочину не впливає на обрання запобіжного заходу, оскільки цей злочин має бути доведений органами досудового слідства і аргументами, і ризиками, на які посилається прокурор. Я вам відповіла на ваше запитання? Я вам щиро дякую!»

 

Захарова Е.В. «Дякую. До побачення»

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости