Общество | Южноукраинск, 30 Мая, 2017

До Дня захисту дітей

Свежие новости: До Дня захисту дітей

Щороку на початку літа, 1 червня, відзначається Міжнародний день захисту дітей.

У цього дня є власний прапор: на зеленому тлі, навколо знаку Землі розміщені фігурки дітей – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість.

В Україні живуть більш ніж 150 тисяч дітей, які відрізняються від ровесників зниженим індексом фізичного та/або розумового здоров’я, а тому особливо потребують розуміння, підтримки та терпіння.

В комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» є структурний підрозділ – відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів, в якому діти з інвалідністю та діти віком до двох років, які мають ризик щодо отримання інвалідності, отримують послуги з педагогічної реабілітації (в т. ч. логопедичної корекції), психологічної, фізичної реабілітації, а також медичний супровід в оздоровчо-реабілітаційному комплексі «Іскра». Завдяки зусиллям педагогів, батьків, природним здібностям частина дітей успішно інтегрується у колективи дошкільних та загальноосвітніх закладів.

Для тих дітей, які, на жаль, не в змозі осилити шкільну науку або навчаються за індивідуальною формою, з квітня 2017 року розпочала свою роботу група денного догляду. В цій групі діти – інваліди підліткового віку 9,5 годин на добу перебувають у безпечних та належних умовах, забезпечені триразовим харчуванням, умовами для денного відпочинку, розвитку та формування навичок автономного проживання. Батькам, які виховують дітей з обмеженими можливостями, надана можливість реалізувати себе в професії, навчанні, творчому захопленні, нейтралізуючи негативний внутрішній психологічний стан від тривалого стресу, переструктуровуючи свою ієрархію установок і цінностей. А дитина має знати, що її в родині люблять. І це найголовніше.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты