Общество | Николаев, 18 Мая, 2019

Єврохода, тематичні фотозони, яскраві перформанси: Миколаїв масштабно відзначив День Європи

Свежие новости: Єврохода, тематичні фотозони, яскраві перформанси: Миколаїв масштабно відзначив День Європи

17 травня Миколаїв масштабно відзначає День Європи. В цей день Соборна площа перетворилась на справжній осередок традицій, культур, літературних і музичних перлин мистецтва Європейського Союзу. Для миколаївців і гостей міста організатори підготували насичену розважальну програму на різний вік та смак.

Традиційно святкування розпочалось біля обласного палацу культури - звідти стартувала європейська хода "Карнавал традицій". Учасниками дійства виступили студенти миколаївських ВНЗ та учні шкіл. Кожен навчальний заклад представив одну з 28 країн-учасниць Євросоюзу. До участі у заході молодь підійшла креативно: підготували яскраві костюми, танцювальні та вокальні номери, нестандартний реквізит.

Очолила ходу прапороносна група, до якої увійшли відомі миколаївські спортсмени. У святковому параді також взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич та його заступники, заступник голови облдержадміністрації Олександр Трайтлі, представники Генерального консульства Румунії, Посольства Словацької Республіки, Міністерства закордонних справ України в Одесі, Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі, Асамблеї національностей України.

Захід розпочався з виконання офіційного та неофіційного гімнів Європи. Його зіграв талановитий коллектив Performance BIG BAND, диригував яким Володимир Алексеев. Виступали музиканти на спеціально  облаштованій двоповерховій сцені. Запальна музика лунала на всю площу, і супроводжувались гучними оплесками глядачів.

По завершенню виступу учасники організованою ходою вирушили по головній вулиці міста. Вони пройшли до площі Соборної, де біля будівлі міської ради о 18:00 розпочався святковий концерт.

Відкрив захід міський голова Олександр Сєнкевич. Міський голова зазначив, що День Європи відзначають у Миколаєві вже четвертий рік поспіль. Щороку на Соборній вулиці відбуваються різні тематичні цікаві та творчі заходи, мета проведення яких - представити колорит та культуру країн Європи.

- Атмосфера, яка панує у місті в цей день, дає кожному із нас зрозуміти, що ми єдина територіальна громада. Миколаїв - вільне місто для міжнародного культурного обміну. Ми поважаємо народи усіх європейських країн, раді вітати іноземних гостей та щиро відкриті до співпраці. Сподіваюсь, що наступного року ми організуємо ще більш масштабне святкування, - зазначив Олександр Сєнкевич. - Ми, українці, можемо досягнути більшого, якщо будемо наполегливо працювати над собою, докладати всіх зусиль задля розвитку  рідного міста. Тоді ми зможемо досягти європейського рівня життя. Європа - це не просто територія на карті, це держави, в яких поважають права кожного, і демократію загалом.

Міський голова побажав усім присутнім миру, добра та злагоди.

Після вітальних слів представників міської влади та почесних гостей миколаївців розважали кращі колективи міста. В рамках проведення заходу також відбулося нагородження переможців конкурсу презентацій країн Євросоюзу.

На площі Соборній розмістили євромістечко, цікаві інтерактивні майданчики та тематичні фотозони. Незвичайні перформанси в стилі "живої скульптури" влаштували актори міських закладів культури.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости