Происшествия | Николаев, 11 Февраля, 2018

Фахівці Служби порятунку дбають про безпеку маленьких українців

Свежие новости: Фахівці Служби порятунку дбають про безпеку маленьких українців

Для того, щоб маленькі українці знали, як діяти в умовах надзвичайної ситуації, свідомо і відповідально ставилися до безпеки свого життя і життя оточуючих, фахівці ДСНС проводять для дітей різного віку цікаві заходи та бесіди з питань пожежної безпеки, “Тижні знань з безпеки життєдіяльності”,  влаштовують громадські акції “Запобігти! Врятувати! Допомогти!”, а також запрошують на пізнавальні екскурсії до пожежних частин.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Зокрема, днями фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області провели урок з основ пожежної безпеки для першачків однієї з місцевих загальноосвітніх шкіл. Рятувальники розповіли малечі про різноманітні надзвичайні ситуації, причини їх виникнення та шляхи запобігання. Так, діти послухали про побутові пожежі, які найчастіше виникають внаслідок короткого замкнення, дитячих пустощів з вогнем та  порушення правил експлуатації опалювальних приладів. Надзвичайники також нагадали учням яким службам слід телефонувати у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події.

Водночас, працівники Любомльського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області проводили цього тижня навчання з безпеки життєдіяльності серед працівників закладів освіти. Зокрема,  рятувальники відвідали дошкільний навчальний заклад в селі Олеськ, де провели бесіду з персоналом та вихованцями садочка. Особливу увагу фахівці ДСНС акцентували на дотриманні правил пожежної безпеки в зимовий період та нагадали про заборону виходу на тонкий лід.

Цього ж тижня, фахівці 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України провели цикл показових занять з учнями старших класів загальноосвітніх шкіл міста Дрогобич. За допомогою наочних матеріалів (макетів мін, гранат та артилерійських снарядів) рятувальники ознайомили школярів із різновидами вибухонебезпечних предметів. Особливу увагу фахівці Служби порятунку звернули на те, що навіть після довготривалого перебування у воді або землі боєприпаси не втрачають здатності вибухати. Саме тому незнайомі або підозрілі предмети в жодному разі не можна чіпати, а потрібно негайно сповістити рятувальників за телефоном «101». Користуючись нагодою,  майбутнім випускникам шкіл розповіли також і про правила вступу у вищі навчальні заклади системи ДСНС України у 2018 році. Працівники Центру закликали усіх охочих присвятити своє життя рятувальній справі, щоб першими приходити на допомогу українцям, вміти викликати у людських серцях почуття захищеності від надзвичайних ситуацій та стабільності у завтрашньому дні.

Загалом, різноманітні просвітницькі акції, уроки безпеки, а також екскурсії до пожежних частин відбулися цього тижня по всій території України.

Шановні батьки!

         Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності.

Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся, що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці.

Вирушаючи на відпочинок до замерзлих водойм або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду.

В жодному разі не дозволяйте дітям самостійно відвідувати річки та озера, вкриті кригою.

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

 

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости