Общество | 13 Ноября, 2018

Флот компанії «НІБУЛОН» освоює перевезення великогабаритних вантажів

Свежие новости: Флот компанії «НІБУЛОН» освоює перевезення великогабаритних вантажів

Вперше в історії України аграрна компанія займається відродженням вітчизняного судноплавства і суднобудування, даючи поштовх і іншим галузям економіки країни: промисловості, будівництву, металургії тощо.

 
 

«НІБУЛОН» активно переорієнтовує свої вантажні потоки на водний транспорт, щорічно збільшуючи обсяги перевезень внутрішніми водними шляхами. На сьогодні  наша судноплавна компанія вже, окрім зерна, займається перевезенням й інших вантажів: металу, будівельних матеріалів (піску, паль тощо), вугілля, херсонських кавунів та динь. Але ми не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо розширювати номенклатуру вантажів.

Саме в ці дні від причалу Херсонського морського порту до Полтавського ГЗК (Горішні Плавні, Полтавська область) відчалив буксир «Анатолій Ганькевич» з двома несамохідними суднами, які вперше транспортують новий вид вантажу – піч для випалу залізорудних порід закордонного виробництва. Очікуються, що вантаж прибуде вже у вівторок, 13 листопада.

Технологія виробництва такого обладнання вимагає проведення зборки та випробування безпосередньо на заводі-виробнику, після чого воно вже готове до експлуатації. Таким чином, його перевезення потребує використання транспорту відповідних розмірів, що оптимізує витрати як на доставку, так і введення в експлуатацію. 

З огляду на це та з метою оптимізації можливих витрат ТОВ «ДІЛЕКС ТРАНСПОРТ» було прийняте рішення використати технічні можливості флоту компанії «НІБУЛОН», залучивши судноплавну компанію до перевезень печі.  За словами представників ТОВ «ДІЛЕКС ТРАНСПОРТ», загальна вага печі становить 800 тонн, діаметр – близько 8 м, а кожну її частину на судна компанії необхідно було навантажувати 100-тонним краном.

Тож сьогодні у сфері перевезень великогабаритних вантажів на внутрішніх водних шляхах України флот компанії «НІБУЛОН» може порівнювати себе з транспортними літаками «Ан» у повітрі.

Вперше в історії України аграрна компанія займається відродженням вітчизняного судноплавства і суднобудування, даючи поштовх і іншим галузям економіки країни: промисловості, будівництву, металургії тощо. Загалом за час діяльності судноплавної компанії внутрішніми водними шляхами транспортовано понад 12 млн тонн вантажів, а отже, дороги країни розвантажено на 500 тис. вантажівок.

Так, у 2017/18 маркетинговому році  компанія вже довела обсяги річкових перевезень вантажів до 2,5 млн тонн на рік. «НІБУЛОН» продовжує реалізацію масштабного інвестиційного проекту, мета якого довести обсяг перевезень річковим транспортом до 4 млн тонн на рік. Досягти цього показника компанія планує протягом найближчих двох років. Щоб транспортувати такі обсяги вантажів, потрібен новий потужний флот, який компанія «НІБУЛОН» зводить сьогодні на власному суднобудівно-судноремонтному заводі у м. Миколаєві – мало не єдиному в Україні підприємстві, що будує повнокомплектні судна. Практично кожного місяця із заводського сліпу на воду спускається нове, більше за розмірами і складніше за комплектацією судно, і в найближчі роки флот компанії складатиме 100 одиниць.  

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости