Экономика | 25 Июля, 2017

Гречка скоро подорожчає

Свежие новости: Гречка скоро подорожчає

Врожай гречки в Україні зменшиться порівняно з минулим роком
 

Через це ціни зростуть.

За оцінками експертів ринку зерна, площа до збирання гречки в Україні 2017-го становитиме 151 тис. га. Цілком реально отримати понад 166 тис. т зерна. Це менше порівняно з попереднім роком на 6%.

Проте цілком достатньо для забезпечення потреб внутрішнього ринку, враховуючи тенденцію до поступового зменшення попиту на цей вид продукції. Це відбувається через зростання цін на продукт, а також скорочення населення.

"Гречка - це не експортний товар. Для внутрішніх потреб вистачить. Подорожчання через малий врожай буде не критичне, може, до 10 процентів. 2014 року було дуже багато гречки. Аграрії тоді менше посадили. Відповідно 2015-го - мало зібрали. Тому 2016-го ціни на гречку дуже зросли. Аграрії тоді подивилися і посадили більше. У результаті, урожай 2016 року був хороший. І 2017 року ціни суттєво впали. Якщо взяти рік на рік, то ціна зменшилася майже на 30 процентів. Менше буде не лише гречки. Загалом урожай цього року на 15-20 процентів бідніший. Тому збільшуватимуться ціни на все. Найбільше подорожчає хліб та хлібобулочні вироби - до 20 процентів, м'ясо та молоко - на 10-15 процентів", - говорить економіст Олександр Охріменко.

Источник: https://pogliad.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты