Политика | 17 Апреля, 2019

Гройсман розпочав торги із Зеленським, ситуація заrострюється: на що готовий прем’єр

Свежие новости: Гройсман розпочав торги із Зеленським, ситуація заrострюється: на що готовий прем’єр

Відомий політолог розповів, як вчинить кандидат Зеленський, якщо виграє президентські вибори Новий президент буде діяти досить швидко, рішуче і жорстко – і все для того, щоб «не втратити» і вибори парламентські. Про це розповів політолог Руслан Бортник.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася заява прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що він не збирається у відставку до виборів Верховної Ради, і що «вибори Президента – не привід для відставки прем’єра». Гройсман Так політолог вбачає у цьому спічі завуальоване бажання підготувати собі «шляхи відступу» і продовжити своє політичне майбутнє в Україні нинішнього прем’єра:

«Це не зовсім перевзування. Це дистанціювання від президента. І так чинить не тільки Гройсман, а й губернатори, і генеральний прокурор. Це торги з майбутнім президентом».

За словами аналітика, майбутній президент звільнити прем’єр-міністра не може, це може зробити тільки парламент, уряд же припиняє свої повноваження тільки при новообраному парламенті:

«Тобто це розуміння того, що, швидше за все, Порошенко не переобереться, і це вже торги із Зеленським, з його командою».

Політолог пояснив:

«Гройсман каже, що « сам я йти у відставку не збираюся», хоча це було б логічним політичним кроком, тому що Гройсман – член команди Порошенка і партійно, і по всих інших факторах. Він каже, що готовий з наступним президентом обговорити умови співпраці на період, як мінімум, до парламентських виборів. Чи прийме наступний президент, велике питання, тому що все-таки не можна виключити, що Зеленський може оголосити дострокові вибори парламенту, і під нього може бути сформовано нову коаліцію в парламенті, яка може облямувати у відставку Гройсмана».

Володимир Зеленський, в разі обрання його президентом України, обов’язково «спробує встановити контроль над урядом або спробує його відправити у відставку», вважає експерт:

«Перед ним відразу ж буде гостро стояти завдання перемоги на парламентських виборах. Номінально ми – парламентсько-президентська країна, відповідно, парламент відіграє вирішальну роль в управлінні економікою, грошовими потоками і не тільки. Тому я думаю, що президент, щоб виграти парламентські вибори, буде діяти досить швидко, рішуче і жорстко».

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости