Общество | Вознесенск, 30 Мая, 2017

«КОЖЕН ПРАГНЕ – УСІ РАЗОМ ДОСЯГАЄМО МЕТИ!»

Свежие новости: «КОЖЕН ПРАГНЕ – УСІ РАЗОМ ДОСЯГАЄМО МЕТИ!»

Вознесенськ відзначив 222-гу річницю. Разом з вознесенцями цю знаменну подію розділили голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко та  гості з братніх республік – Польщі й Грузії.

Вознесенськ дійсно дивує! І це не тільки гасло одного з трьох днів відзначення 222-ї річниці нашого міста. Вознесенськ вкотре здивував мешканців та гостей різноманітністю святкової програми та розмахом святкувань. Традиційно святкові заходи проводились не лише у центрі міста, а й на Північному масиві, на набережній Мертвоводу, на мототреку.

Гаслом першого святкового дня, 25 травня, було «Вознесенськ гуртує!». І не даремно, адже наше місто славиться дружніми стосунками з містами інших країн. Одним із таких міст є польське Родомско. Приємно, що цього року місто Радомско (Польща) та м. Зугдіді (Грузія) прийняли офіційні запрошення і розділили з Вознесенськом святкування 222-ї річниці, що вкотре засвідчує дружні стосунки українського народу з польським та грузинським. Республіку Польщу представляли  Ян Пьотр Шуварт, секретар міської ради м. Радомско та Зугма Кжестоф Джерзі – директор темтешнього музею, а Грузію – Нукрі Есартія, заступник міського голови м. Зугдіді та  Сандро Сордія – начальник юридичного відділу муніципалітету м. Зугдіді.

Святкові заходи 26 травня проходили під гаслом «Вознесенськ молодіє!» і були повністю присвячені дітям та шкільній молоді. Яскравим продовженням свята Останнього дзвоника стала вишиванкова хода за участі випускників 4-х, 9-х та 11-х класів загальноосвітніх шкіл міста. Вона розпочалась з площі Центральної і завершилась у парку Січової Слави. На літньому майданчику парку випускників зустріли та привітали із закінченням навчального року: міський голова Віталій Луков, начальник Управління освіти ВМР Світлана Кисільова,  почесні гості міста – підполковник, екс-командир батальйону «Фенікс», учасник бойових дій Семен Колейник та іноземні гості. Випускникам, котрі закінчили школу з відзнакою, були вручені пам’ятні подарунки від міської влади.

Святкування  222-ї річниці міста Вознесенська у парку продовжив святковий концерт та розважальна програма для дітей. Тим часом, біля Вознесенської ротонди проходив міжшкільний батл за участі випускників 4-х та 9-х класів, котрі мали нагоду  привітати рідне місто з днем народження, залишивши свої побажання на дошці привітань.

А завершилось святкування другого дня чудовою молодіжною дискотекою у парку Незалежності на Північному масиві.

Основні святкові заходи, присвячені Дню міста, відбулися 27 травня.З цієї нагоди Вознесенськ відвідали голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, його заступники Віталій Кіндратів та Валентин Гайдаржи, перший заступник голови Миколаївської обласної ради Іван Кухта та інші обласні високопосадовці.  

Вранці Вознесенськ дивував мешканців міста та гостей  виставками  птахів, тварин, декоративно-прикладного мистецтва, хлібобулочних виробів, ярмарком hand-made  на Площі Центральній. Поруч проводились шаховий турнір, спортивні виступи зі стріт-воркауту та кулінарний конкурс «Майстер-шеф».

Творчим подарунком для вознесенців став чудовий концерт за участі народного ансамблю української пісні «Невичерпне джерело», хору ветеранів «Надія», козацького хору, ансамблю народного танцю «Нива», ансамблю «Любисток» Дорошівського СБК, дитячих танцювальних колективів міського будинку культури, дитячої школи мистецтв,Центру дитячої та юнацької творчості та самодіяльних артистів.

Родзинкою ж цього дня стало свято головної української страви –  «Свято борщу», під гаслом «Вознесенськ смакує!». Свято вже вдруге проводиться у м. Вознесенську й припало до душі і дорослим, і дітям. Впродовж свята борщ варили на відкритому багатті у столітровому казані, помішуючи метровим  черпаком. Традиційну українську страву готувала справжня майстриня кулінарної справи Валентина Барбул. Борщ видався на славу!

Безкоштовна дегустація щойно звареного, наваристого, чудодійного, запашного борщу з рум’яними  пампушками з часником, які напекли кухарі ЗОШ №10, не могла не сподобатись мешканцям та гостям міста.  Дівчата в українському вбранні гостинно пригощали цією смакотою усіх охочих. За організацію свята Його Величності Борщу велика подяка Свято-Вознесенському кафедральному собору, дирекції ЗОШ № 10 та КП «Теплосервіс».

Того дня у місті відбулось  багато спортивних заходів: пляжний волейбол (парк Січової Слави, набережна р. Мертвовод), фестиваль бойових мистецтв (спорткомплекс «Возко»), відкритий чемпіонат Півдненного регіону з плавання (ФОК «Водограй») та  чемпіонат України з мотоболу (мототрек). А перемога вознесенської мотобольної команди «Восход» стала приємним  подарунком місту до дня народження. Тож гасло «Вознесенськ гартує!» по праву належало цій частині святкових заходів.

Місцем для урочистостей та вечірнього святкового концерту з нагоди 222- річчя міста в цьому році було обрано міський стадіон. В церемонії нагородження взяли участь міський голова Віталій Луков, голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, заступники голови Миколаївської ОДА Віталій Кіндратів та Валентин Гайдаржи, перший заступник голови Миколаївської обласної ради Іван Кухта, та інші посадовці обласної ради та облдержадмвіністрації, голова Всеукраїнського руху «Жінки за зміни» Інна Силантьєва гості з Польщі та Грузії. Вони привітали вознесенців з Днем міста та побажали Вознесенську благополуччя, економічного і культурного процвітання.

Очільник області вручив Грамоти Миколаївської обласної державної адміністрації за вагомий внесок в розвиток міста, розумні ініціативи, активну громадську позицію та з нагоди 222 –ї річниці міста Вознесенська міському голові Віталію Лукову,  головному  лікарю  КУ«Вознесенська Центральна районна лікарня» Красьосі Володимиру Володимировичу, приватним підприємецям і волонтерам Весті ВолодимируМиколайовичу та Пташнику Володимиру Івановичу.

Перший заступник Миколаївської обласної ради Іван Кухта вручив Грамоти Миколаївської обласної радиза вагомий внесок у розвиток соціальної сфери міста, активну життєву та громадську позицію заступнику міського голови з питань виконавчих органів ради Сербенюк Наталії Миколаївні та приватному підприємцю Величку Євгену Олександровичу.

Церемонію нагородження почесними відзнаками продовжив міський голова Віталій Луков. Звання «Почесний громадянин міста Вознесенська» у 2017 році присвоєно  Марченку Дмитру Олександровичу, уродженцю м. Вознесенська, начальнику Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України, нагородженого орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, учаснику бойових дій за заслуги перед українським народом та Колейнику Семену Андрійовичу, уродженцю м. Вознесенська, підполковнику, екс-командиру батальйону «Фенікс», нагородженого орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня та орденом «Народний герой України», учаснику бойових дій за заслуги перед українським народом.

Почесним знаком «За заслуги перед містом» за видатні заслуги перед громадою міста в галузі культури було нагороджено Гаврюшенка Віталія Сергійовича, члена літературно-мистецького об’єднання «Веселка», одного з авторів гімну м. Вознесенська, поета та композитора.

Почесними грамотами Виконавчого комітету Вознесенської міської ради  та цінними подарунками були відзначені призери спартакіади трудових колективів: 

команда ветеранів (ІІІ місце), команда «Освіта» ( ІІ місце). Перехідний Кубок за почесне

І місце отримала  команда в/ч А 2920. Подяками виконавчого комітету Вознесенської міської ради   за активну участь у спартакіаді  трудових колективів нагороджено команди: Нібулону,  V-центру та УШК, Державної  служби надзвичайних ситуацій, військової частини п/п В 587.

Родзинкою цьогорічного святкування Дня міста стала концертна програма від нашої землячки Аліси Воронецької (Петрик) за участі Аліси Панчук, Миколи Задерея та дуету «DoubleSmile». А завершився святковий концерт яскравим  лазерним шоу.

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради висловлює подяку усім, хто взяв участь в організації святкових заходів до Дня міста. Окрема подяка ТДВ «Вознесенськавтотранс»,  ТДВ «Вознесенський хлібозавод»,  адміністраціям кафе «Кармен», «Фальконе», «Вінтаж», «Тет-а-тет», приватним підприємцям Світлані Ковтун, Валентині Аверковій, Сергію Рябенку, Миколі Цеплому, Олександру Терещенку та іншим. За підготовкупрологу «Козацька слава» щира подяка  танцювальному колективу Вознесенського професійного аграрного ліцею (керівник – Лариса Галицька) та  заступнику директора ВПАЛ Ірині Бабаєвій.

 Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты