Общество | Николаев, 6 Июля, 2018

Курси перепідготовки для військовослужбовців та учасників АТО у Миколаєві

Свежие новости: Курси перепідготовки для військовослужбовців та учасників АТО у Миколаєві

Минулого тижня у 45-му гарнізонному Будинку офіцерів відбулася урочиста церемонія, присвячена випуску слухачів курсів перепідготовки військовослужбовців Миколаївського гарнізону, колишніх учасників АТО та військових пенсіонерів, які навчалися за напрямками «Менеджер охоронного бізнесу» та відкриття двох нових груп, що будуть проходити навчання за програмою «Менеджмент перевезень».

Ці курси є одним із елементів Проекту з соціальної адаптації військовослужбовців, які звільняються з лав Збройних Сил України в ході їх реформування, в рамках виконання проекту «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ» в межах співпраці України з НАТО.

Мета даної діяльності – підтримка військовослужбовців ЗСУ та других воїнських формувань у їх переході з військової до цивільної кар’єри. Проект проходить по всій Україні, та користується великим попитом. Найбільш затребуваними видами підготовки є спеціальності, що пов'язані з економічним блоком, менеджментом, комп'ютерним напрямом, вивченням іноземних мов, забезпеченням безпеки підприємств та організацій.

Загалом даний проект працює у Миколаєві більше десяти років і надав змогу отримати додаткову спеціальність близько півтисячі військовослужбовцям. Проходження таких курсів не тільки надає право військовослужбовцям отримати додаткову спеціальність та більш упевнено почувати себе на ринку праці, а й є елементом психологічної реабілітації.

На 3-х місячних курсах, що фінансуються НАТО і проводяться навчальним центром перепідготовки та соціальної адаптації громадської організації «Ліга офіцерів» та навчальним центром «Гермес-Південь» на цей раз пройшли перепідготовку 22 представника місцевого гарнізону та ще 44 починають її проходити.

Источник: mk.gov.ua

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты