Экономика | 2 Декабря, 2018

Лише згуртованість і взаємодія допоможе нам відстояти Україну: «НІБУЛОН» презентував свої інвестиційні проекти на Херсонщині

Свежие новости: Лише згуртованість і взаємодія допоможе нам відстояти Україну: «НІБУЛОН» презентував свої інвестиційні проекти на Херсонщині

30 листопада Олексій Вадатурський узяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області, де були детально обговорені основні питання розвитку Херсонщини, починаючи від ремонту доріг і завершуючи будівництвом великих об’єктів промисловості.

 

У непрості для всієї України часи військової агресії перед Херсонщиною постали особливі виклики, які область з мужністю та гідністю долає, завдячуючи професійній і патріотично налаштованій еліті.  Саме на це на початку свого виступу звернув увагу генеральний директор компанії «НІБУЛОН»:

«Я дуже щасливий сьогодні бути серед друзів, адже для мене Херсонщина – це рідний край, якому назавжди належить частина моєї душі. Я хочу подякувати херсонській еліті та керівництву області за їх мужність і принциповість позиції, завдяки якій Україна сьогодні спроможна розвиватися і відстоювати свою незалежність. Мені дуже приємно, що і наша компанія долучена до цього процесу, адже зі свого боку ми робимо все, щоб і Херсонщина і Україна в цілому процвітали. Якби така свідома та патріотично налаштована еліта була б у східних областях  і в Криму, то ми не мали б тих проблем та викликів, що існують сьогодні. Я переконаний, що саме під час таких викликів, за умови згуртованості суспільства, є можливість повною мірою розкрити потенціал людський, підприємництва, бізнесу, інвестицій. Наша компанія за цей час, коли Україна була  практично в стані війни, не опускала руки, а будувала найсучасніший український флот, який сьогодні складається з  71 судна, та  працевлаштувала тим самим 400 фахівців морегосподарської галузі. І 20 % цих молодих моряків – це випускники Херсонської державної морської академії. Сьогодні до нашої судноплавної компанії в черзі на працевлаштування стоять 1600 моряків, які не хочуть від’їжджати на заробіток за кордон, а хочуть жити в рідній країні зі своїми родинами і працювати на найсучаснішому флоті нашої компанії».

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв підкреслив, що саме Олексій Вадатурський став першим, хто з початку військової агресії, коли іноземці навіть боялися приїхати на Херсонщину, за кошти міжнародних фінансових інститутів почав інвестувати в область  і, що особливо важливо, в інфраструктуру лівого берега, збудувавши перевантажувальний термінал у Голій Пристані.

Сьогодні «НІБУЛОН» продовжує реалізацію своєї інвестиційної програми на Херсонщині. Тут вже функціонують два перевантажувальні термінали компанії у с. Козацьке та м. Гола Пристань. Тож компанія планує в наступному році збільшити потужності перевантажувального термінала філії «Голопристанська» на 20 тис. тонн, а також розширити потужності цього підприємства з приймання рису:

«У вересні цього року Андрій Анатолійович звернувся до мене з проханням допомогти херсонським рисівникам просушити, очистити, підготовити рис. Ми охоче відгукнулися на прохання голови Херсонської ОДА та дуже оперативно ознайомилися з технологією, яка необхідна для сушки і очистки рису, доукомплектували нашу лабораторію необхідним обладнанням і сертифікували її для того, щоб вона могла визначати якість рису. Ця ситуація надихнула мене зробити все, щоб рисівництво на Херсонщині розвивалося активніше, і цей план ми маємо намір реалізувати вже в наступному році», – розповів Олексій Вадатурський.

У планах компанії на найближчі два роки – переорієнтувати практично всі свої вантажі на Дніпро та перевозити водою 4 млн тонн продукції на рік. Це дозволить суттєво зменшити навантаження на автошляхи, а згідно з інформацією Міністерства інфраструктури України, кожен мільйон тонн вантажів, перевезених водним транспортом, заощаджує близько 800 млн грн на ремонті дорожнього покриття. Для цього сьогодні на власному суднобудівному заводі «НІБУЛОН» у Миколаєві будується кращий в Україні ватажний флот. 

«Ми зробимо все, щоб автотранспорт не йшов через ваші міста та селища. Я сьогодні спілкувався з головою Бериславської РДА та Андрієм Гордєєвим і  просив у них підтримки у вирішенні всіх необхідних питань, щоб вантажний автотранспорт не заїжджав у селище Козацьке, де працює термінал нашої компанії, і не спричиняв дискомфорт мешканцям цього села. Переконаний, найближчим часом ми це питання вирішимо», – зазначив керівник компанії «НІБУЛОН».

На конкретному прикладі Херсонської області Олексій Вадатурський показав, як одна успішна компанія здатна докорінно змінити та покращити логістику цілого регіону, що перетворюється на вигоду безпосередньо для сільгосптоваровиробника як у зниженні транспортних витрат на поставку сільгосппродукції, так і у зменшенні потреби у вантажному транспорті. На сьогодні компанії «НІБУЛОН» вдалося максимально  наблизитися безпосередньо до виробників с.-г. продукції:

«Кожному сільгосптоваровиробнику, який співпрацює з нами, ми відкриваємо вікно у світ для здійснення експортної діяльності, щоб кожен аграрій міг займатися зовнішньоекономічною діяльністю і таким чином робив свій внесок у збільшення обсягів надходжень валютної виручки в нашу країну, що сприяє стабільності курсу національної валюти і зниженню ризиків для вітчизняного бізнесу».

Ще один інвестицій проект, презентований на Раді компанією «НІБУЛОН», – будівництво порту в с. Олександрівка Білозерського району. Одним з ініціаторів цього проекту став голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

 «Цей порт  – велика перспектива для розвитку всієї Херсонщини. Це надскладне завдання і дуже великі інвестиції, але наша компанія спроможна це зробити лише за п’ять років. Тож все залежить тільки від вас, еліти Херсонщини, від вашого прийняття рішення, від готовності відстоювати інтереси рідного краю перед вищими ешелонами влади», – зазначив Олексій Вадатурський.

 «НІБУЛОН» має амбітні плани щодо розвитку Херсонської області і України в цілому і зробить все, щоб підставити плече допомоги області, і разом із патріотично налаштованими херсонцями творити процвітаючу Україну.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты