Общество | Южноукраинск, 12 Ноября, 2018

Ложка дьогтю у діжці меду – разом з уживаними речами до соціальних контейнерів южноукраїнці кидають сміття

Свежие новости: Ложка дьогтю у діжці меду – разом з уживаними речами до соціальних контейнерів южноукраїнці кидають сміття

Місяць тому, 10 жовтня, в Южноукраїнську відбулося урочисте відкриття соціального проекту, розробленого переможцями щорічного конкурсу «Влада – це я». Так, у різних місцях з’явилися контейнери для відпрацьованого одягу, взуття, дитячих іграшок та книг.

Зелені ящики знаходяться у семи найбільш людних місцях: біля професійного ліцею, «Критого ринку», магазину «Копійка» і поруч зі школами. Передбачалося, що зібрані речі будуть забирати співробітники департаменту соціальних питань та охорони здоров’я, а потім їх передаватимуть нужденним.

На жаль, перше відкриття наповнених контейнерів показало, що не всі южноукраїнці проникли ся благородною ідеєю. Знайдене всередині сміття засвідчило, що не всі городяни зрозуміли призначення зелених ящиків. Можливо, дехто свідомо проігнорував інструкцію і підкинув ложку дьогтю в діжку меду.

Слід зазначити, подібні контейнери є в багатьох містах України, користуються ними і в країнах Європи. Але наші цікаві тим, що зроблені вони з ініціативи южноукраїнських старшокласників.

Контейнери запрацювали завдяки творчому проекту «Влада – це я». Конкурс проводиться з 2011 року, у ньому беруть участь учні 9-11 класів. Переважно всі мрії дітей так і залишаються на паперах. Переможці конкурсу зазвичай отримують грамоти і грошові винагороди. Лише два задуми таки втілилися в життя за сприянням міської влади. Чотири роки тому поряд з навчальними закладами з’явилися велопарковки, а у 2016 році за дитячим задумом облагородили територію пляжу.

«Звертаємо увагу жителів міста на те, що в контейнерах можна залишати лише чисті речі. Велике прохання не кидати до контейнерів будь-якого сміття (батарейки, пляшки, а особливо недопалки – це може спричинити пожежу!). Велика вдячність тим, хто залишив чисті та складені речі в надійно зв’язаному пакеті. Залишаючи речі в «соціальному контейнері», пам’ятайте, що це дарунки нужденним людям», – закликають у департаменті соціальних питань та охорони здоров’я.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты