Общество | Николаев, 31 Января, 2018

Миколаївські десантники провели вогневі заняття на полігоні

Свежие новости: Миколаївські десантники провели вогневі заняття на полігоні Миколаївські десантники провели вогневі заняття на полігоні

Не зважаючи на морозну погоду і сніг, військовослужбовці підрозділів 79 десантно-штурмової бригади продовжують виконувати план бойової підготовки і підвищують навички поводження зі стрілецькою зброєю. Вогневі тренування з бойовою стрільбою на полігоні проводяться в умовах, наближених до бойових. При цьому особлива увага приділяється тренуванню особового складу діям у складних погодних умовах.

Про це повідомляється в соцмережі Фейсбук.

Сьогоднішній день був по-справжньому «гарячим». На визначених навчальних місцях полігону військовослужбовці бригади виконували комплексні вправи з автомата Калашникова, кулемета ПК та пістолета ПМ з місця і у русі, взаємодіючи у двійці, з різних положень; виконували вправи стрільб з гранатомета РПГ-7 та метали бойові гранати. Мішені на мішеневому полі – радіокеровані, автоматично підіймаються за командою оператора і падають після ураження.

На іншому навчальному місці десантники-зенітники відпрацьовували стрільби із зенітної установки ЗУ-23-2 на автомобільному шасі по наземним цілям. Ведення стрільби - з місця, після чого машина змінює вогневу позицію, а розрахунок проводить перезаряджання установки на ходу і після короткої зупинки вражає ціль на визначеній відстані з іншого місця.

Окрім того, десантники проходили заняття з інженерної підготовки, самостійно виготовили запалювальну трубку і здійснили підрив виготовлених зарядів вибухових речовин. Окреме навчальне місце – у лісі – заняття з мінної безпеки. Десантники на спеціально обладнаних навчальних точках навчалися виявляти «розтяжки» та інші мінно-вибухові пристрої в умовах зими.

Вогневі вправи – не нові для десантників, навчальні місця – відомі, інструктори – досвідчені, місцевість – знайома. Але зима вносить свої корективи у процес навчання і перетворює знайомі ландшафти у суцільну білу поверхню.

«Так, взимку – складніше!, – розповідає один з військовослужбовців. – холодна погода, зимовий одяг, більш об’ємний, бронежилет, глибокий сніг, руки в перчатках – все це ускладнює рухи, маніпуляції зі зброєю, відповідно, відпрацьовуємо більш ретельну підготовку спорядження та зброї, щоб уразити ціль. І мішені, пофарбовані майже у тон поверхні».

Запевняє – в морозну погоду можна і потрібно проводити тренування, щоб бути готовим до різних умов.

Заняття з вогневої підготовки на полігоні були проведені на належному методичному рівні, заплановані завдання виконані у повному обсязі.

«Холод, сніг, вітер, обмежена видимість – це грає на руку тим, хто належним чином підготовлений до виконання завдань в таких умовах. Якщо тренуєшся зараз, наполегливо, то непогода – це наш «союзник», - розповів інструктор з вогневої підготовки.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты