Общество | Вознесенск, 12 Июля, 2017

Міський голова розгляне питання соціальних продовольчих магазинів у Вознесенську

Свежие новости: Міський голова розгляне питання соціальних продовольчих магазинів у Вознесенську Міський голова розгляне питання соціальних продовольчих магазинів у Вознесенську

Чергова зустріч міського голови Віталія Лукова з громадою щодо запровадження на території міста «Картки вознесенця» відбулась 11 липня в бібліотеці №4 на Північному масиві.Участь у зустрічі взяли секретар міської ради Лариса Торжинська, заступники міського голови з питань виконавчих органів ради Юрій Путій та Юрій Сметана, начальник Управління соціального захисту населення Ірина Шишляннікова, помічники депутатів міської ради, мешканці мікрорайону.

 Міський голова розпочав зустріч із повідомлення про вибори до місцевих рад  територіальних громад, що об’єднуються, в тому числі – Вознесенської, запланованих на осінь 2017 року. Тож за місяць розпочнуться передвиборчі перегони, а разом з ними і всі, так би мовити, «наслідки» у місцевих ЗМІ, тому громада має бути готовою до цього.

 Обговорення питання запровадження «Картки вознесенця» на території міста викликало неоднозначні дискусії серед мешканців мікрорайону. Були як прихильники, так і противники цієї ідеї, котрі виступали виключно за безкоштовний проїзд для пенсіонерів. В основному ж учасники зустрічі, переважно пенсіонери,  схвалили пропозицію, пов’язану з пільговим проїздом у громадському транспорті з 1 вересня на підставі картки. Один з пенсіонерів запропонував навіть купувати проїзні квитки зі знижкою для пенсіонерів – власників карток. Пропозиція сподобалась очільнику міста, за що він подякував громадянину, й озброївшись цією ідеєю висунув ще одну: такими ж пільговими проїзними забезпечити школярів, які добираються з мікрорайонів в центр дитячої та юнацької творчості, спортивну й музичну школи. Це зменшить фінансове навантаження на батьків і буде стимулом для дітей до розвитку своїх здібностей і талантів.

 Обговоривши питання можливостей «Картки вознесенця» та її користі для мешканців міста, учасники зустрічі перейшли до запитань міському голові.  Мешканців мікрорайону цікавило наступне:

- Чому не всі магазини, зокрема – продовольчі, мають касові апарати?

- Чи можна придбати 2-3 автобуси для безкоштовного перевезення пенсіонерів на міських маршрутах?

- Хто укладає договори з аптеками на території Вознесенської ЦРЛ і чому в них завищені ціни?

- Чому в поліклініці немає кардіолога, який би надавав безоплатні медичні послуги?

- Чому у Вознесенську немає соціальних продуктових магазинів, як в Первомайську?

 Віталій Луков відповів на всі хвилюючі запитання. Питання касових апаратів є обов’язковим лише для підприємців, що реалізують підакцизні товари (горілчані і тютюнові вироби, паливно-мастильні матеріали), тому що акцизний збір у розмірі 5% від вартості, сплачується до місцевого бюджету. Втручатись у діяльність інших підприємців, які, як правило, орендують торгові площі в магазинах, власниками яких є інші фізичні особи, міська влада немає права. Стосовно закупівлі окремих автобусів для безкоштовного перевезення пенсіонерів, було повідомлено що у бюджеті міста наразі не передбачено коштів на це. А от перевізник – ТДВ «Вознесенськавтотранс» поступово оновлює свій автопарк, але безоплатне перевезення призведе до збитковості підприємства.

 Договори оренди  на території КУ «Вознесенська ЦРЛ» з аптеками укладає Управління комунальної власності Вознесенської міської ради, але Управління немає повноважень здійснювати контроль за ціновими пропозиціями на ліки, оскільки ці аптеки перебувають у приватній власності.   

 Стосовно відсутності кардіолога в поліклініці, міський голова погодився, що у місті не вистачає лікарів і не тільки цього спеціаліста, а й педіатра, анестезіолога, уролога, офтальмолога та інших медиків. Для їх залучення в місто міська влада згодна купувати житло для молодих лікарів, однак бажаючих поки що нема. Можливо, ситуація зміниться, коли Вознесенськ стане госпітальним округом.

  Питання соціальних магазинів очільник міста пообіцяв вивчити і поінформувати громаду щодо можливості діяльності на території Вознесенська.

 Начальник Управління соціального захисту населення Ірина Шишляннікова дала роз’яснення громадянам щодо нарахування субсидій у 2017 році та щодо монетизації коштів, зекономлених при використанні субсидії в опалювальний період 2016-2017 рр.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости