Культура | 28 Декабря, 2017

МОН проігнорувало двох призерів Міжнародної олімпіади

Свежие новости: МОН проігнорувало двох призерів Міжнародної олімпіади МОН проігнорувало двох призерів Міжнародної олімпіади

Двом призерам Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики відмовили у присвоєні президентської стипендії. Про це у своєму Facebook написав бронзовий призер олімпіади Павло Кашко.

За його словами, це сталося через те, що освітні чиновники не внесли відповідних даних ні до наказу про відбіркові тури, ні до офіційного складу команди від України.

«Я виборов бронзу на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики в ході надскладного змагання з командами 46 країн світу, до котрих я послідовно готувався більше року, відмовляючи собі в відпочинку, зустрічах з друзями, спілкуванні із сім’єю та інших радощах. Готувався самостійно, по крихтах збираючи інформацію, бо вчителів, котрі можуть підготувати до такого рівня змагань, - одиниці. Це найбільше досягнення мого життя наразі, без перебільшень! Але, як виявилося, для Міністерства освіти – я «ихтамнет», - наголошує Павло.

«Ми тебе туди не посилали» - почув я, коли настав час присвоєння Президентської стипендії учасникам та переможцям міжнародних олімпіад. Виявилося, що чиновники не внесли мене до жодних офіційних документів – ні до наказу про відбіркові тури, ні до офіційного складу команди від України. До речі, як і Наталію Бажан, котра завоювала срібло», - зазначає призер міжнародної олімпіади.

Разом з тим, Павло повідомив, що мав запрошення від оргкомітету міжнародної олімпіади, де вказано, що він і Наталія Бажан є членами команди від України як і решта.

«Ми пройшли всі 3 відбіркові тури серед призерів всеукраїнських олімпіад, коли, врешті-решт, ми за рейтингом всеукраїнської олімпіади №8 та №2, а в документи на відбіркові тури потрапили учасники з рейтингом 21? Далі більше – я дізнаюся, що ми з Наталею єдині з команди, кому довелося самостійно шукати кошти на участь в олімпіаді! Решті учасників, а також двом вчителям і, якогось дива, чиновнику МОН переліт та проживання оплатило міністерство, хоч до цього нам повідомляли, що МОН дану олімпіаду не буде фінансувати», - пише призер олімпіади.

«І тепер, як вершина цинізму – нам, призерам, МОН відмовляє в Президентській стипендії, проте навіть ті, хто просто був у складі офіційної команди, її отримають, їхні вчителі отримають звання заслуженого, чиновник МОН отримає безкоштовну відпустку в Таїланді, де проходила олімпіада… Сказати, що я розчарований – нічого не сказати. Не маючи іменитих вчителів та підтримки МОН, досягнувши цього виключно завдяки своїм старанням та підтримці батьків, я опиняюся ні з чим. І зрозумійте правильно – стипендія важлива мені не сама по собі, але як визнання моїх зусиль, вкладених протягом більше ніж року, як засвідчення мого найбільшого досягнення зі сторони держави, як знак справедливості, врешті-решт», - наголошує призер Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики.

 

Источник: Освіта.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты