Криминал | Николаев, 30 Января, 2018

На Миколаївщині 20 депутатів притягнуто до відповідальності за корупцію

Свежие новости: На Миколаївщині 20 депутатів притягнуто до відповідальності за корупцію На Миколаївщині 20 депутатів притягнуто до відповідальності за корупцію

У прокуратурі області на спільній нараді за участю працівників Управління захисту економіки в Миколаївській області ДЗЕ Національної поліції України та Миколаївського управління ДВБ НП України обговорили результати роботи щодо протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією.

Завдяки спільним зусиллям правоохоронців області у 2017 році до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, притягнуто 42 особи, з яких, 20 – депутати, 10 - посадові особи органів місцевого самоврядування, 2 – працівники правоохоронних органів та 10 – посадові особи юридичних осіб публічного права. Вказаних осіб притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму майже 123 тис.грн.

Регіональною прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, упродовж  минулого  року керівникам органів, підприємств та установ, в яких працюють особи, які вчинили корупційні  чи пов’язані з корупцією правопорушення, скеровано для розгляду 123 подання щодо усунення порушень антикорупційного законодавства, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 56 осіб, серед яких одну особу звільнено з посади.

У ході наради заступник прокурора області А. Жмура звернув увагу присутніх на дотримання конституційних прав громадян при притягненні їх до відповідальності за вчинення вказаних вище правопорушень, недопустимість протиправного втручання у роботу державних установ та органів місцевого самоврядування.  За результатами наради визначено шляхи подальшої співпраці правоохоронців області, направленої за забезпечення невідворотності покарання за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Нагадуємо, що з 1 січня 2018 року розпочався етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (надалі – декларація), за 2017 рік. На виконання вимог статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (надалі – Закон) державні службовці та інші суб’єкти декларування зобов’язані до 1 квітня2018 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію за 2017 рік.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты