Политика | Николаев, 10 Мая, 2018

На Миколаївщині укладено понад 64 тис декларацій із закладами первинної мережі медичної допомоги

Свежие новости: На Миколаївщині укладено понад 64 тис декларацій із закладами первинної мережі медичної допомоги

 

Наразі в області громадянами укладено 64608 декларацій із закладами первинної мережі, які надають медичну допомогу населенню. На даний час 30 з 30 ЦПМСД підключено до системи EHealth.

Для входження в реформу заклад первинної медичної допомоги має обрати медичну інформаційну систему (МІС) та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, яка наразі працює в тестовому режимі. Під час укладання декларації пацієнтів із обраними лікарями, лікарі реєструватимуть пацієнтів у системі. Таким чином Національна служба здоров’я України зможе оплачувати закладу, де працює цей лікар, ведення кожного пацієнта. У майбутньому електронна система дасть можливість пацієнтам швидко отримати свою медичну інформацію, а лікарям – правильно ставити діагноз з урахуванням цілісної картини здоров’я пацієнта. Система замінить паперові медичні карти і довідки, лікарі будуть виписувати електронні рецепти, які неможливо підробити. В Україні система складатиметься з центрального компонента, що відповідатиме за централізоване зберігання та обробку інформації, та медичних інформаційних систем (МІС).

Медичні заклади обирають будь-яку медичну інформаційну систему між тих, які пройшли перевірку і підключилися до центрального компонента електронної системи.

Робота з залучення населення області до укладання декларацій з медиками триває. Питання знаходиться на постійному контролі керівництва ОДА.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости