Общество | Николаев, 12 Февраля, 2018

На Миколаївщині відбулась традиційна зустріч з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Свежие новости: На Миколаївщині відбулась традиційна зустріч з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

У неділю, 11 лютого, в обласному Палаці культури відбувся традиційний щорічний концерт «Вечір зустрічі бойових друзів», приурочений до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Про це повідомляє Миколаївської ОДА.

Перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь привітав гостей заходу з наступаючою визначною датою:

«Від імені голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка вітаю всіх вас з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Найбільш яскравим прикладом таких дій, який всі ми знаємо, є війна в Афганістані. Не дивлячись на те, що Україна, як незалежна держава не брала участь у тій війні, там, за офіційною статистикою, загинуло 2378 українців. І більш ніж 160 тисяч українців пройшли через горнило цієї війни. Це нам завжди необхідно пам’ятати. Історія, з часом дає оцінку кожній війні хто був правий, хто був винуватий, чи можна було уникнути цієї війни, але незалежно від цієї оцінки відповідальність завжди лежить на політиках. А солдат, який дав присягу державі, який за самих складних обставин залишився вірний цій присязі в усі часи заслуговував виключно на повагу. Незалежно від того де він воював – чи то в Афганістані, чи то в іншій іноземній державі, чи то виконував миротворчу місію - всі вони користуються однаковою підтримкою та увагою з боку держави. Тому честь вам і хвала за те, що не зрадили собі, за те, що не зрадили своїх бойових товаришів, за те, що не зрадили присязі і за те, що не зрадили державі. Я сьогодні пропоную вшанувати пам'ять всіх тих солдатів, воїнів, які віддали своє життя виконуючи ті бойові завдання, які їм ставила держава за своїми межами. А тим з вас, кому пощастило повернутись, тим хто зараз серед нас я від щирого серця бажаю міцного здоров’я, благополуччя, достатку та мирного неба над головою», - сказав В’ячеслав Бонь.

Він також віддав шану тим з воїнів – учасників бойових дій на території інших держав, які сьогодні захищають України у війні з російським агресором:

«Окремо я хочу звернутись до тих з вас, хто сьогодні використовує свій бойовий досвід для захисту незалежності нашої держави на сході України, беручи участь безпосередньо у бойових діях та передаючи свій безцінний досвід своїм бойовим товаришам.  Вам окрема пошана і вам окрема велика подяка, як від всієї держави так і всіх нас – українців», - наголосив перший заступник голови ОДА.

До вітань також долучилися перший заступник голови Миколаївської обласної ради Іван Кухта та заступник Миколаївського міського голови Юрій Андрієнко.

Ті з воїнів – учасників бойових дій на території інших держав, які найбільше проявили себе у суспільно важливій діяльності були відзначені подякою Прем’єр Міністра Україна, почесними відзнаками Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївської обласної та міської рад.

Опісля офіційної вітальної частини на гостей заходу чекала захоплююча концертна програма у виконанні кращих творчих колективів.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты