Общество | Вознесенск, 13 Марта, 2018

На Вознесенщині стартував ПРОФ-ТЕСТ

Свежие новости: На Вознесенщині стартував ПРОФ-ТЕСТ

Запровадження виробничих практик безпосередньо на робочих місцях спрямоване на те, щоб ознайомити учнівську молодь з особливостями професії з середини, показати реалії, з якими доведеться зустрітись приступаючи до роботи.

Дослідивши майбутні плани та побажання учнівської молоді щодо вибору професії, фахівці Вознесенського міськрайонного центру зайнятості визначили коло професій, та узгодили з роботодавцями нашого регіону можливості проходження виробничої практики безпосередньо у працедавців. «Першими ластівками» стали учні Вознесенської гімназії №1 Ростислав Герасименко, Артем Синельников та Златослава Рибінська, які виявили бажання дізнатись більше про професію «фармацевт».

Учнівська молодь отримала можливість пройти виробничу практику на базі Аптеки №1 м.Вознесенська. Валентиан Мовчанюк, провізор з багатолітнім досвідом привітно зустріла юнаків та дівчину у стінах закладу та розпочала з невеличкого екскурсу в професію. «Сьогодні фармацевт в аптеці – це і медик, і хімік, і біолог, і психолог, і перша швидка допомога…». Говорячи про професію фармацевт, слід чітко зрозуміти, що між нею і професією провізор є відмінності.

Провізор – фахівець, який має право на самостійну роботу — виготовлення, випробування та ліцензування ліків, проведення дослідницької роботи або управління аптекою. Тобто він стане висококваліфікованим фахівцем.

А майбутній фармацевт — фахівець, який працюватеме в аптеці, відпускатиме ліки і виготовлятиме їх, виступаючи при цьому в якості помічника провізора.

За той час, який учнівська молодь провела в аптеці, вони дізнались чимало цікавого: про розподіл ліків на ті, що відпускаються тільки за рецептом та без, яким чином здійснюється транспортування вакцин, в чому особливості, як здійснюється замовлення товару і так далі.

Згідно зі статистикою люди середнього віку та молодь звертаються до лікарів лише в самих крайніх випадках, а частіше вони йдуть за консультацією саме в аптеку. Звичайно, фармацевт не має права проводити діагностику або виписувати рецепти, але зобов’язаний вміти дати грамотну пораду. А перш ніж давати поради, провізор-фармацевт повинен сам добре знати препарати, їх можливі побічні дії, протипоказання, вміти правильно і кваліфіковано підібрати заміну, пояснити, коли і як застосовувати той чи інший препарат.

При створенні ліків необхідна хороша пам’ять, предметно – дієве мислення, високий рівень концентрації уваги, розвинене почуття відповідальності. А розробка нових препаратів вимагає схильності до дослідницької роботи. Провізор-фармацевт повинен знати фізико-хімічні властивості лікарських засобів, технології, правила зберігання. Він повинен вільно орієнтуватися в їх видах і групах, складі, правилах застосування, дозуванні. Добре розбиратися у вихідній сировині, обов’язково знати латину.

Учні щиро дякували за таку гарну нагоду перевірити правильність свого вибору, зробили для себе висновки відносно того, які саме навчальні предмети варто тримати «на контролі», щоб в майбутньому успішно вступити до омріяних навчальних закладів та стати висококваліфікованими фармацевтами або провізорами.

 

Источник: facebook.com

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости