Экономика | Южноукраинск, 18 Мая, 2017

На ЮУАЕС пройшла робоча зустріч з німецькими партнерами у рамках проекту модернізації фізичного захисту

Свежие новости: На ЮУАЕС пройшла робоча зустріч з німецькими партнерами у рамках проекту модернізації фізичного захисту

На южно-українському майданчику 16 травня відбулася робоча зустріч в рамках проекту «Модернізація периметра ЮУАЕС». Він реалізується за програмою українсько-німецького співробітництва з фізичного захисту ядерних об’єктів, що входить до  ініціативи G7 «Глобальне партнерство проти поширення зброї та матеріалів масового знищення».

У зустрічі взяли участь німецькі фахівці Товариства з безпеки установок і реакторів (GRS) та компанії «Sommer», спеціалісти Держінспекції ядерного регулювання, ДП НАЕК «Енергоатом», Южно-Українського енергокомплексу, військової частини Нацгвардії України, що несе охорону та оборону ЮУАЕС, та ПАТ «Юженергобуд», яке є підрядником у виконанні будівельних робіт у рамках проекту.

Спільну українсько-німецьку роботу з посилення фізичного захисту ЮУАЕС розпочато три роки тому. Першим її етапом було надання німецькою стороною в рамках міжнародної технічної допомоги броньованих куленепробивних кабін для військового підрозділу, що охороняє атомну станцію. Нині вони не лише забезпечують захист життя військовослужбовців на випадок виконання поставлених перед ними бойових завдань з оборони АЕС, а й створюють комфортні умови для несення служби.

Нинішню зустріч присвячено наступному етапу – модернізації периметра атомної станції, зокрема, посиленню антитерористичного захисту контрольно-пропускних пунктів (КПП). Вітаючи гостей, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зазначив: «Завдяки нашим спільним зусиллям фізичний захист Южно-Української атомної станції вдосконалюється. Оцінюючи пройдений шлях, з задоволенням констатую, що зроблено вже багато. Дуже приємно, що на майбутнє обидві сторони одностайні щодо подальшої співпраці з даного напрямку».

Учасники наради обговорили умови та терміни поставки необхідного обладнання для модернізації та укріплення контрольно-пропускних пунктів АЕС, проекти виконання необхідних робіт з облаштування фундаментів для майбутнього оснащення, оглянули будмайданчики КПП тощо. Йшла мова під час зустрічі і про наступні проекти українсько-німецького співробітництва в рамках надання міжнародної технічної допомоги з модернізації фізичного захисту Южно-Української АЕС.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты