Общество | 21 Сентября, 2018

Наша армія стає армією нового покоління українців – Президент

Свежие новости: Наша армія стає армією нового покоління українців – Президент Наша армія стає армією нового покоління українців – Президент

В Посланні «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році» до Верховної Ради Президент Петро Порошенко окремо зупинився на питаннях оброни держави, зокрема подальшого розвитку українського війська. Президент нагадав про стан Збройних Сил України на початку російської агресії весною 2014 року.

«Лише шість тисяч повністю готових до бою вояків весною 2014 року могли виставити Збройні Сили України, коли почалася агресія Російської Федерації проти нашої держави. І то, якби транспорт був з колесами, був з пальним, з акумуляторами. Це не докір військовим. Це – вирок політикам, прем’єр-міністрам і міністрам оборони, які роками скорочували особовий склад, розпродували зброю, розтринькували майно, розбазарювали шпиталі, військові містечка, полігони, розкрадали землі. Ще б трохи, вони б і солдат пустили з молотка. От що називається «заробляти на армії», - сказав Президент та додав, що лише «завдяки мужності воїнів і потужному волонтерському рухові, завдяки добровольцям – ми зупинили агресора».

Президент зазначив, що за чотири роки вдалося суттєво оновити, позбутися залежності від постачання комплектуючих із Російської Федерації, вийти на рівень 3% ВВП на оборону.

«Це вперше за роки незалежної України і величезне досягнення. Це відчутно для державного бюджету та економіки. Але – доволі скромно у порівнянні з військовими витратами країни-агресора. Наші оборонні потреби точно значно перевищують наші можливості. І ми маємо спільно з вами знайти нестандартні виходи», - підкреслив він.

Глава держави закликав військове керівництво до нестандартних та асиметричних відповідей на будь-які сценарії та плани противника та пришвидшення переходу українського війська на стандарти Північноатлантичного альянсу.

«Сьогодні маємо взяти планку зовсім іншої висоти: нові технології, модернізація, доозброєння і переозброєння, точно перехід на стандарти НАТО з урахуванням нашого унікального досвіду відсічі агресії», - підкреслив Глава держави.

«Наша армія стає армією нового покоління українців. Армія опановує сучасні форми протиборства у всіх сферах, як традиційних, так і нових, включаючи інформаційний та кіберпростір», - акцентував Президент та перелічив пріоритетні напрямки у військові сфері, а саме: розвиток високоточних і далекобійних засобів вогневого ураження, високотехнологічної розвідки, ефективних систем управління, космічної підтримки, протиповітряної оборони, сил спеціальних операцій та військово-морських сил.

Петро Порошенко звернувся до Міноборони та Генерального штабу з вимогою прискорити досягнення оборонним сектором стандартів Північноатлантичного Альянсу, рівно як і повної оперативної сумісності з арміями країн-членів цього оборонно-політичного блоку.

Президент також повідомив, що грошове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил наступного року, відповідно до запропонованого ним рішення Ради національної безпеки і оброни, у Державному бюджеті має бути збільшене не менш ніж на 37%. Вже найближчим часом почнуть здаватися в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників: 184 нових приміщення, у яких поселяться приблизно 23 тисячі воїнів-контрактників.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты