Криминал | Вознесенск, 8 Октября, 2018

Обережно АГРО-шахрай Микола Дорошенко!

Свежие новости: Обережно АГРО-шахрай Микола Дорошенко!

До редакції «Маю право» звернулися сільгоспвиробники з Вознесенського району з проханням поширити інформацію про їх негативний досвід роботи з Дорошенком Миколою Олександровичем.

Ця особа заборгувала їм та не сплачує  кошти за поставлене зерно ячменю в кількості 75 тон. Крім них є і інші фермери та аграрії Вознесенського району, яким Дорошенко М. винен великі суми за поставлені ще в 2017 році зернові.

Фермери розповідають, що «партнерські» відносини розпочиналися доволі приємно – солідна людина на машині преміум-класу з гарним офісомв центрі міста Вознесенська, з вивіскою, що має назву з часткою «АГРО». Пропонувалась вигідна ціна на зернові, навіть був швидкий і безпроблемний  розрахунок за перші поставки на склад, що знаходився на мікрорайоні Вознесенська «Болгарка».  Все робилося, щоб залучити якомога більшу кількість аграріїв Вознесенського і сусідніх до нього районів, та отримати від них якомога більше поставок. Довіра в цих відносинах мала такий високий рівень, що не всі постачальники навіть брали документи на підтвердження цих відносин – що поставили Дорошенку М. зерно певної кількості. 

Потім все зникло. Лишилися тільки обіцянки розрахуватися. Зник і офіс, і прийомний пункт, зник і сам Дорошенко М. Його родич, Позірун Василь Миколайович з Калинівки Єланецького району, який допомагав Дорошенку М. в цій справі, та на якого було оформлено підприємництво (до травня 2018року), зараз всім каже, що ніхто нічого не отримає, бо нічого немає.

«Ми з такими складнощами вирощуємо врожай, збираємо його, та хочемо отримати плату за вирощене. Співпрацювати з великими фірмами невеликим сільгосппідприємствам складно через необхідність ведення великої кількості документації і більш високих стандартів щодо якості. Тому ми змушені шукати інші варіанти. Іноді навіть продаємо врожай прямо з поля, навіть за меншу ціну.  Та виходить і так, що з нами не розраховуються особи, яким ми довірилися. Так трапилося і з Дорошенком Миколою, який наобіцяв нам «золоті гори» і зник», - кажуть фермери.

З приводу шахрайства потерпілі звернулися до Вознесенського відділу поліції з заявами про притягнення Дорошенка М. до відповідальності. Однак до цього часу, а це вже більше року, справа не розслідувана та не передана до суду.

Наявність кримінального провадження не перешкоджає Дорошенку М. і далі займатися своїми «справами» - в квітні 2018 року він зареєстрував на своє ім’я фірму зі статутним капіталом аж в 1 тисячу гривень – ТОВ «ХОЛДИНГ АГРО АЛЬЯНС».

Для того, щоб продовжити «збирати чужий врожай». При цьому таке «збирання» очевидно має теж «сезонний» як для агробізнеса характер – фірма з часткою «АГРО» відкривається на весні, а  в кінці року закривається.

Вознесенські аграрії вже не сподіваються, що Дорошенко заплатить їм кошти, але хочуть попередити інших, щоб не попали «на вудочку» до таких АГРО-шахраїв. Не допоможе в таких випадках навіть суд, так як  після отримання рішення про стягнення грошових коштів, виявиться, що стягувати ні з кого – ні фірми не має, ні майна немає, бо вона банкрут.

Шановні аграрії, працюйте лише з перевіреними підприємствами, які мають тривалу позитивну репутацію на аграрному ринку. Або ж вимагайте оплати поставленого товару відразу.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты