Общество | Николаев, 18 Июля, 2017

Облдержадміністрація здійснила перші перевірки дотримання умов договорів перевізниками

Свежие новости: Облдержадміністрація здійснила перші перевірки дотримання умов договорів перевізниками Облдержадміністрація здійснила перші перевірки дотримання умов договорів перевізниками

У понеділок, 17 липня, робочою групою, яка створена на підставі Розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка була здійснена перевірка дотримання умов договору перевізниками.

Представники управління інфраструктури ОДА, Укртрансбезпеки, Нацполіції, СБУ, Державної фіскальної служби та ряду інших контролюючих органів перевірили роботу 163-го маршруту, колишній водій якого скоїв напад на журналіста телеканалу 2+2 Юрія Коваленка під час виконання ним службових обов’язків.

«Під час перевірки, ініційованої Олексієм Савченком, разом з фахівцями Укртрансбезпеки виявили ряд порушень у роботі маршруту. Зокрема, незадовільний технічний стан автобусів: тріщини на склі, іржа на транспортних засобах, подерті сидіння, відсутність вогнегасників. А також  відсутність погодженої тарифної сітки затвердженої керівником підприємства у салоні автобуса, тобто неможливість візуально бачити тарифи. Крім цього, порушення розкладів руху – 45 хвилин автобус не подавався для посадки пасажирів», - розповів радник патронатної служби голови ОДА з питань транспорту Андрій Максименко.

«Під час перевірки прямо на площі перед залізничним вокзалом розпочався ремонт трьох автобусів. Водії, які стояли повідомили, що вони на ремонті і сьогодні працювати на маршруті не будуть. Я думаю з цим і пов’язано порушення розкладу руху», - додав Андрій Максименко.

За результатами перевірки фахівці Укртрансбезпеки склали приписи та адмінпротокол за неоформленого водія, який працював на маршруті. За це правопорушення перевізнику погрожує штраф від 17 до 34 тис. грн. Наразі всі матеріали будуть передані до суду.

Також управління інфраструктури, на підставі договору між перевізником та облдержадміністрацією як організатором маршруту, склало акти у довільній формі про порушення умов договору.

У разі систематичних порушень з боку перевізника ОДА має право розірвати договір із ним та винести маршрут на новий конкурс.

Поміж тим, члени робочої групи перевірили маршрут «Миколаїв-Очаків».

У ході інспекції водій відмовився надавати будь-які документи. І лише після приїзду поліції з’ясувалося, що тимчасовий талон на автобус виданий  на компанію «Альянс-сервіс», а по факту, в реєстрі Укртрансбезпеки автобус мав відношення до компанії «ТФТ». Також у водія були відсутні документи на здійснення перевезень. Що є свідченням, фактично, нелегальної роботи. Про що теж були складені акти і приписи.

Фахівці облдержадміністрації і надалі перевірятимуть дотримання умов договорів перевізниками.

Нагадаємо, 14 липня, за дорученням голови облдержадміністрації Олексія Савченка відбулась зустріч щодо випадку, який стався напередодні,  коли водій маршрутного таксі №163, скоїв напад на журналіста телеканалу 2+2 Юрія Коваленка під час виконання ним службових обов’язків. У ході зустрічі Андрій Максименко довів до відома Анатолія Горнака, що за розпорядженням Олексія Савченка, спеціалістами ОДА буде здійснена перевірка ПП «ІВА» та інших компаній перевізників на предмет дотримання умов договору з облдержадміністрацією.

Источник: http://www.mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты