Политика | Николаев, 16 Мая, 2018

Олександр Кушнір взяв участь у засіданні Рахункової палати щодо питань водогосподарської галузі Миколаївщини

Свежие новости: Олександр Кушнір взяв участь у засіданні Рахункової палати щодо питань водогосподарської галузі Миколаївщини

У вівторок, 15 травня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір взяв участь у засіданні Рахункової палати, під керівництвом її очільника Валерія Пацкана, де розглянуто Звіт про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на захист від шкідливої дії вод та розвиток водного господарства на території Південного регіону, зокрема і Миколаївщини. Про це Олександр Кушнір повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Заступник голови ОДА озвучив основну проблематику у цій сфері, яка є на Миколаївщині:

  1. Миколаївська область – регіон ризикового землеробства. Вирощування сільськогосподарської продукції практично неможливе без використання меліорації, а правильні заходи в даному напрямку дозволять інтенсифікувати урожайність і покращити показники якості. Будівництво зрошення проводилося ще в 50-80х роках – більшість систем потребують капітальних вкладень. При цьому, за останні три роки відмічається тенденція до зростання поливних площ та відновлення внутрішньогосподарської мережі за рахунок аграріїв. На жаль, в державні зрошувальні системи кошти не вкладаються.

«Наголосив, що враховуючи тенденції змін клімату, зростання середніх температур, відновлення меліоративних систем регіону є перспективним завданням. З метою пошуку коштів на зазначені цілі Миколаївською ОДА розроблено і подано два проекти на розгляд комісії при Мінрегіонбуді», - зазначив Олександр Кушнір.

  1. Водопостачання сільських населених пунктів Миколаївської області базується на підземних та поверхневих водах. На цей час найнижчий рівень водозабезпечення області – в сільській місцевості. Ще в 80-х роках розроблені техніко-економічні розрахунки на будівництво водопроводів у кількох районах області. З 96-го року видатків на реконструкцію чи будівництво державних групових водопроводів на Миколаївщині не виділялося, це стосується і магістральних мереж.

Заступник голови ОДА акцентував увагу також на проблемі водопостачання в Єланецькому районі. При цьому, у 2017 році ОДА подано проект регіонального розвитку щодо реконструкції Казанківського групового водопроводу.

  1. Не менш важливим напрямком діяльності водогосподарських організацій є захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь Миколаївщини. Згідно досліджень, щороку спостерігаються підтоплення у кількох районах області.  

«На жаль, на Миколаївщині накопичився ряд проблем щодо розвитку водогосподарської галузі. Звичайно, ми й надалі будемо проводити роботу для вирішення вищезазначених питань, але звернувся до Рахункової палати, аби у звіті була підтримка тих напрямків, про які я розповів. Висловив пропозицію щодо включення Рахунковою палатою до фінального Звіту позицій щодо розроблення дієвих механізмів вирішення зазначених питань, зокрема, і забезпечення фінансування Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства по Миколаївській області за рахунок державного бюджету. Також, щоб на загальнодержавному рівні розглянули й інші шляхи допомоги – пільгове кредитування, лізинг, інші преференції, що дозволили б вирішити такі актуальні питання для жителів регіону», - резюмував заступник голови ОДА.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты