Политика | Николаев, 9 Июня, 2018

Олександр Кушнір зустрівся із представниками компанії JICA щодо реалізації проекту будівництва об’їзного мосту через р.Південний Буг

Свежие новости: Олександр Кушнір зустрівся із представниками компанії JICA щодо реалізації проекту будівництва об’їзного мосту через р.Південний Буг

 

У п’ятницю, 8 червня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір зустрівся із представниками компанії JICA щодо реалізації проекту будівництва об’їзного мосту через р.Південний Буг.

Японська сторона презентувала проект будівництва мосту, акцентувавши на основних складових. Зокрема, міст у цементобетоні має прослужити щонайменше 100 років, розглядається можливість будівництва мосту зі шістьма смугами руху. Зі слів представників компанії - потужностей чотирьохсмугового автошляху не вистачатиме за 30 років, з часом потік автомобілів зростатиме. Крім цього, компанія обдумала й облаштування придорожніх зон, врахувавши місцевість – торгівля локальними продуктами та зони відпочинку.

Заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір зазначив, що даний проект є важливим не лише для міста Миколаєва, а й для регіону в цілому.

«Більше того, у Національній транспортній стратегії України на період до 2030 року об’їзний міст є одним із пріоритетних завдань. Крім цього, вигідне розташування мостового переходу від аеропорту у Миколаєві, на думку голови облдержадміністрації Олексія Савченка, стане чудовою нагодою для об’єднання повітряних та автоперевезень, залучення інвестицій та розвитку Миколаївщини. Наша спільна мета – знизити вантажопотік та створити зручні умови для жителів регіону та компаній, що тут здійснюють свою діяльність», - сказав Олександр Кушнір.

Так, фахівці JICA проведуть дослідження щодо оновлення техніко-економічного обґрунтування проекту будівництва мосту, адже попереднє було зроблене ще у 2000х роках, а попереднє дослідження - у 2011. З того часу змінилося і законодавство, і вимоги до таких масштабних проектів.

«Хоч процес затягувався досить довгий період часу, однак в нинішніх умовах це дозволить врахувати багато нових аспектів, спрогнозувати усі можливості та варіанти на більш довгий період», - прокоментував Олександр Кушнір.

Японська сторона звернулася до ОДА з проханням порекомендувати й долучити спеціалістів у питаннях дорожньої галузі, мостових переходів, річкового сполучення та екології, аби разом працювати над проектом та мати підтримку з української сторони. За словами Олександра Кушніра відповідні контакти вже сьогодні будуть надані. Крім того, зі свого боку облдержадміністрація готова надати усі необхідні матеріали компанії для проведення дослідження, щоб спрогнозувати напрямок роботи та мати реальну картину. Дозволи щодо використання даних також будуть надані згідно чинного законодавства.   

Олександр Кушнір запевнив представництво компанії JICA щодо готовності облдержадміністрації надати підтримку у питанні роботи над проектом будівництва мосту, адже ця ініціатива є важливою для всієї Миколаївщини.

«Мостовий перехід  зможе ще раз продемонструвати великі технічні досягнення, які є в Японії, і в той же час об’єднати наші країни в такій співпраці. Все, над чим працюємо – робимо на благо людей!», - резюмував заступник голови ОДА.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты