Общество | Николаев, 22 Мая, 2019

Олександр Сєнкевич привітав грузинську громаду з річницею незалежності Грузії

Свежие новости: Олександр Сєнкевич привітав грузинську громаду з річницею незалежності Грузії

У рамках відзначення Днів грузинської культури та з нагоди 28 річниці відновлення незалежності Грузії в Миколаєві відбулася святкова зустріч та гала-концерт «Серце Грузії 2019».  

Як відомо, Україна першою серед держав світу визнала незалежність Грузії. Щорічне проведення Днів грузинської культури стало доброю традицією нашого міста. Незмінним організатором заходу виступила обласна громадська організація грузинське національно-культурне товариство «Іберія», а Почесним гостем став Генеральний консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі.

Урочиста частина зустрічі розпочалася з виконання Гімну України та Гімну Грузії. З привітаннями до грузинської спільноти звернулися Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, депутат Миколаївської міської ради В’ячеслав Карцев, голова правління Ради національних товариств Миколаївської області Лоліта Каймаразова, голова товариства «Іберія» Валерій  Ехвая, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Бойченко.

Торніке Берекашвілі привітав миколаївську громаду з Днем незалежності Грузії та відзначив, що наші народи мають багато спільного.

- Нині ми маємо однакову проблему – наші території окуповані. Сподіваюся, незабаром все налагодиться і ми з гордістю будемо ходити власною землею, - сказав Генеральний консул Грузії в Одесі. – Хочу сьогодні подякувати грузинській діаспорі, яка організувала це свято. Мене вповноважено від дипломатичного представництва та Посла Грузії в Україні вручити почесну грамоту голові обласної громадської організації «Іберія».

Міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що Миколаїв – багатонаціональне та толерантне місто.

-  Миколаївців не розрізняють за місцем народження, походженням, релігією чи зовнішнім виглядом. Наше місто стало рідним домом для представників багатьох національностей. У всьому світі відома відкритість, щирість та гостинність грузинського народу. Певен, що саме цим українці та грузини дуже схожі. У нас багато спільного, наші країни й надалі укріплюватимуть партнерство, а з містами-побратимами Миколаєва ми ще реалізуємо чимало спільних проектів. Зі святом вас! З щирою любов’ю до вас та всіх грузинів України!

В’ячеслав Карцев додав, що представники грузинської діаспори зробили вагомий внесок у розвиток міста та області в цілому.

- Лише згадаймо відомого керівника суднобудівного заводу «Океан» Нодарі Чантурію, почесного городянина, багаторічного керівника компанії «Миколаївхліб» Анзора Ішхнелі та багато-багато інших миколаївців, які все життя працювали на благо України та нашого краю. Від щирого серця вітаю вас зі святом та зичу здоров’я, добра і всього найкращого!  

У гала-концерті «Серце Грузії» - 2019 взяли участь Миколаївський танцювальний ансамбль «Tamarioni» та Одеський ансамбль грузинського танцю «Сакартвело».

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости