Общество | Николаев, 23 Января, 2018

Олексій Савченко закликав міських голів розглянути можливість повернення містам історичних назв

Свежие новости: Олексій Савченко закликав міських голів розглянути можливість повернення містам історичних назв Олексій Савченко закликав міських голів розглянути можливість повернення містам історичних назв

У День Соборності України голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко закликав міських голів Первомайська, Южноукраїнська та Вознесенська разом з громадою розглянути можливість повернення містам їхніх історичних назв. Про це очільник області сказав під час відеоселекторної наради з районами та містами області щодо забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєзабезпечення населення в зимовий період 2018 року.

Олексій Савченко акцентував, що Миколаївщина має багату історію, а миколаївцям є чим пишатися, відтак містам було б логічно повернутися до історичних назв.

«В такий святий день я хочу звернутися до голів міст Первомайська, Вознесенська та Южноукраїнська. У ваших міст є чудові історичні українські назви, якими ми пишаємось. Наприклад, я неодноразово казав, що місто Вознесенськ має назву Соколи. І все ж таки я не розумію, коли говорять назву Первомайськ, то в якій державі ми живемо? У нас є багата спадщина, здобутки та цінності, надбання, які нам треба підкреслювати. І сьогодні, коли ми кажемо, що ми Українська Самостійна Соборна держава, і коли ми практично кожного дня втрачаємо хлопців на сході нашої країни, то у нас є такі речі, які повертають нас до «совєтського» минулого, цих енкаведистів, які нехтували нашою нацією, знищували, кріпачили. Тому я вважаю, що сьогодні ми можемо повернутись до того, з чого починали», - підкреслив Олексій Савченко.

Зазначимо, що історична назва міста Вознесенська – Соколи, Первомайська – Богопіль, а Южноукраїнська – Константинівськ.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты