Общество | Южноукраинск, 7 Июля, 2017

ПРОБЛЕМИ ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ТА ЮУ АЕС

Свежие новости: ПРОБЛЕМИ ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ТА ЮУ АЕС ПРОБЛЕМИ ЮЖНОУКРАЇНСЬКА ТА ЮУ АЕС

МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ
ТА ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА АТОМНА ЕНЕРГОГЕНЕРУЮЧА КОМПАНІЯ «ЕНЕРГОАТОМ»

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ГРОМАДСЬКИХ ЗВ’ЯЗКІВ

 

На Ваше звернення на адресу Южноукраїнської міської ради від 04.07.17 року надаю наступну інформацію.

Відомості про те, що колектив ВП ЮУ АЕС продовжує шукати шляхи вирішення проблеми боргів КП ТВКГ не відповідає дійсності.

Навпаки, це Южноукраїнська міська рада її виконавчі органи та комунальне підприємство міста переконливо свідчать про те, що любі спроби ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» відібрати комунальне підприємство територіальної громади Южноукраїнська не мають і не будуть мати підтримку, як колективу так і всього міста.

Стосовно акцій протесту, то вони вразі продовження деструктивної позиції ВП ЮУ АЕС будуть поновлені.

З 06.07.17р., після проведеної наради за участі ДП НАЕК «Енергоатом», фахівців міського самоврядування Южноукраїнська, колективу КП ТВКГ, міського голови Южноукраїнська, міського голови Вараша, якій одночасно є головою Асоціації «Атомних» міст України, та інших осіб, з’явилась надія, що ВП ЮУ АЕС полишить свої наміри щодо відібрання КП ТВКГ у територіальної громади міста Южноукраїнська. Стислий звіт цієї наради додається.

Міський голова Южноукраїнська                                                                                                                                                                                         В.К.Пароконний

 

В МІСЬКІЙ РАДІ ЮЖНОУКРАЇНСЬКА

6 ЛИПНЯ ВІДБУЛАСЬ НАРАДА

З ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ ЕНЕРГОАТОМА І АЕС

В завершення непростих переговорів щодо подальшої долі КП ТВКГ відбувся обмін напрацьованими матеріалами, дослідженнями, розрахунками та позиціями фахівців комунального підприємства ТВКГ, виконкому міської ради, ДП НАЕК «Енергоатом» та АЕС щодо реальних шляхів виходу з стану банкрутства КП ТВКГ.

В сесійній залі міської ради були присутні депутати міської ради, керівництво комунального підприємства АЕС, члени колективу комунального підприємства ТВКГ, яке в непростих умовах забезпечує місто комунальними послугами на належному рівні існуючих вимог та ЗМІ.

В нараді також прийняв участь міський голова Кузнецовська (Вараша), який одночасно очолює Асоціацію керівників міст розташування діючих АЕС України Анощенко С.І. З інформацією по цій відповідальній темі виступив міський голова Южноукраїнська, який ємне доповів про десятиліття виникнення основних особливостей першопричин боргів за комунальні послуги. Було заслухано позицію «Енергоатому» і АЕС від заступників Президента Компанії та АЕС по цій проблемі.

В результаті обміну думками щодо зазначеної теми в атмосфері доброзичливості та конструктивізму дійшли згоди в наступному – матеріали стабілізації фінансово-економічного стану КП ТВКГ, які було запропоновано від спільного напрацювання комунального підприємства і виконкому міської ради, які вже розглядаються в постійних депутатських комісіях міської ради вважати такими, що всебічно охоплюють в ньому накопичені проблеми та дають реалістичний механізм поетапного виведення КП ТВКГ з його роками занедбаного стану.

Домовились, що точкові питання, які виникнуть у енергетиків по економічному стану ТВКГ будуть спільно розглянуті, щодо них буде вжито заходів можливого та оперативного реагування. Сторони також розглянули текст мирової угоди, який запропонувало КП ТВКГ іншій стороні спільних стосунків в постачанні місту комунальних послуг – ДП НАЕК «Енергоатом».

Уважно було заслухано інформацію міського голови Вараша про те, як, чому і їх місто має аналогічний арешт рахунку їхнього комунального підприємства з аналогічним боргом до «Енергоатому», про те, що має таку проблему і Енергодар. Були не тривалі але пізнавальні дебати.

Відбулось обговорення і цього розділу проблеми, яка має місце. В решті решт досягли згоди, що спочатку Южноукраїнська міська рада прийме запропоновану програму «Якісні та обґрунтовані тарифи кожному споживачу без боргів», потім в оперативні терміни комунальне підприємство та «Енергоатом» приступлять до формування рішення по мировій угоді. Відзначено, що попереду зима і це повинно вплинути на прийняття якісного і компромісного рішення.

Також міські голови запропонували, що б «Енергоатом» і міста мали більш часті зустрічі на всіх можливих майданчиках стосовно проблем цих міст, оскільки це нагальна потреба. Міста готові до такої співпраці.

Зародилась надія, що кануть в лету безпідставні звинувачення міст ї їхніх комунальних колективів в гріхах, які їх не стосувались і не стосуються.

 

Виконком міської ради Южноукраїнська.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты