Криминал | Николаев, 9 Декабря, 2017

Протеже депутата облради Чмиря вiдмив 22 млн гривень

Свежие новости: Протеже депутата облради Чмиря вiдмив 22 млн гривень Протеже депутата облради Чмиря вiдмив 22 млн гривень

Головне управління національної поліції у Миколаївській області у жовтні 2017 року зареєструвало кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем директором державного підприємства «Дослідне господарство «Еліта».

Державне підприємство «Дослідне господарство «Еліта» Державної установи «Миколаївська державна сільськогосподарська дослідна станція Інституту зрошуваного землеробства входить до сфери управління Національної академії аграрних наук України.

Досудовим розслідування встановлено, що директор ДП «ДГ «Еліта» Кащеєв Антон Володимирович, який обіймає посаду з 16.06.2015, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з директором ТОВ «Едельвейс-2007» організували протиправну діяльність пов’язану з виведенням бюджетних коштів з вказаного державного підприємства.

«Відповідно до інформації, викладеної в узагальненому матеріалі Державної служби фінансового моніторингу України, з використанням рахунків ПП «ОСОБА_8» та ТОВ «ВВ-Сервіс» та за участю фізичної особи – ОСОБА_7 налагоджено схему «конвертації» безготівкових коштів у готівку, спрямовану на приховування джерел походження коштів. Також встановлено, що фінансові операції, пов’язані зі зняттям готівкових коштів з рахунків ПП «ОСОБА_8» та ТОВ «ВВ-Сервіс», фізичною особою ОСОБА_7 за період з 17.12.2015 р. по 20.07.2017 р. через каси та банкомати банківських установ, розташовані у м. Миколаєві, на загальну суму 22,40 млн. грн. є такими, що спрямовані на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (приховування чи маскування джерел походження таких коштів)», – значиться в ухвалі суду.

Директором приватної фірми ТОВ «Едельвейс-2007» фігуранта розслідування значиться Кащеєв Олег Володимирович, брат Кащеєва Антона, директора ДП. Станом на 2014 рік чоловіки були прописані в одній квартирі у Миколаєві.

Згідно фінансових показників, ДП «ДГ «Еліта» у 2016 році мало рентабельність активів в 0.73%.

Мати Антона Кащеєва у 2016 році придбала квартиру у Миколаєві загальною площею 67 кв. м. Також у сім’ї є три автомобілі, серед них найкоштовніший BMW X5, придбаний матір’ю в 2015-му. Про це значиться у електронній декларації посадовця.

Антона Кащеева пов’язують з депутатом Миколаївської обласної ради Сергiєм Чмирьом, який очолює держпідприємство Агрономія.

Відомо, що Чмирь, після зміни влади у 2014 році, використовуючи зв’язки у керівництві Миколаівськоі області , посунув з посад директорів держпідприємств «Агрономія» та ДГ «Еліта». Після чого, використовуючи зв’язки у Національній академії аграрних наук, Чмирь з легкістю повернув собі посаду директора «кормушки» Агрономії, та розрахувався з керівництвом Миколаївської області посадою директора ДГ «Еліта» саме на яку і поставили Кащеєва що відмив бюджетних 22 млн грн.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости