Происшествия | Вознесенск, 5 Июня, 2018

Проведення на території Миколаївської області комплексу оперативно-профілактичних заходів, під умовною назвою «МАК»

Свежие новости: Проведення на території Миколаївської області комплексу оперативно-профілактичних заходів, під умовною назвою «МАК»

Дані заходи будуть проводитись у період з червня по вересень 2018 року. Нагадуємо, що посіви снотворного маку та конопель в Україні дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію, дозвіл та здійснюють відповідну охорону посівів а, громадянам варто пам’ятати, що за незаконний посів або вирощування таких нарковмісних рослин їм загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Вознесенський ВП ГУНП в Миколаївській області.

Зокрема, Кодексом України про адміністративні правопорушення за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

Відповідно до статті 310 Кримінального кодексу України, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин – караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Крім того, якщо такі дії вчинила особа, яка вже була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила інший наркозлочин (статті 307, 309, 311, 317), або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин, то за це законодавством передбачено ув’язнення на строк від трьох до семи років.

Співробітники поліції звертаються до громадян з проханням: якщо Вам відомо про факти незаконного посіву снодійного маку, коноплі або інших наркорослин, повідомте за телефоном 102, або зверніться до Вознесенського ВП ГУНП в Миколаївській області за адресою: м. Вознесенськ вул. Київська 24.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости