Общество | Южноукраинск, 30 Мая, 2017

Щодо компенсації роботодавцям за 2014-2015 роки в межах середнього заробітку працівників, прийнятих на військову службу в особливий період

Свежие новости: Щодо компенсації роботодавцям за 2014-2015 роки в межах середнього заробітку працівників, прийнятих на військову службу в особливий період

Постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2017 №254 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2015 №105 (далі - постанова №254) внесено зміни до Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, а також працівникам, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

Згідно з ухваленим урядом рішенням роботодавці, які не одержали у 2015 році у повному обсязі зазначеної компенсації з державного бюджету, зможуть одержати її за рахунок коштів держбюджету на 2017 рік (за бюджетною програмою 2501350 „Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період за 2014-2015 роки”).

Така компенсація виплачуватиметься підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам незалежно від підпорядкування і форми власності та фізичним особам-підприємцям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом.

Фермерські господарства, сільськогосподарські виробничі кооперативи і фізичні особи-підприємці мають право на компенсацію витрат з Державного бюджету України на виплату середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за період із 6 до 31 грудня 2015 року, тобто з дня набрання чинності Законом України від 12.11.2015 № 801-VIII „Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо працівників, призваних на військову службу під час мобілізації на особливий період”.

Починаючи з 1 січня 2016 року компенсації роботодавцям з Державного бюджету України за виплату середнього заробітку працівників, прийнятих на військову службу в особливий період, відповідно до Закону України від 24.12.2015 №911-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” не передбачено.

Для одержання компенсації з бюджету середнього заробітку підприємства, установи, організації, фермерські господарства, сільськогосподарські виробничі кооперативи незалежно від підпорядкування і форми власності та фізичні особи-підприємці впродовж трьох місяців з дня набрання чинності постановою №254 подають органові соціального захисту населення звіти про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам за формою згідно з додатком 1 до постанови КМУ  від 04.03.2015 №105, погоджені районним (міським) військовим комісаріатом або військовою частиною, що проводили призов працівників на військову службу, щодо підтвердження призову та проходження військової служби для подання структурному підрозділу соціального захисту населення копій таких звітів (з урахуванням звітів, поданих у 2015 році).

До звіту про фактичні витрати на виплату компенсації з бюджету середнього заробітку працівникам за формою згідно з додатком 1, який подається органу соціального захисту населення, інформація вноситься окремо за кожний місяць.

Якщо військовослужбовці приписані до військових частин, які знаходяться в іншому місті або різних регіонах країни, то звіти для погодження подаються на паперових носіях до кожної військової частини.

Середній заробіток працівників обчислюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 №100.

Оподаткування, нарахування і сплата єдиного соціального внеску на компенсацію проводиться відповідно до Податкового кодексу України і Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты