Политика | Вознесенск, 19 Февраля, 2019

Складна розмова фермерів Новогригорівки та Раково з головою об’єднаної громади Віталієм Луковим

Свежие новости: Складна розмова фермерів Новогригорівки та Раково з головою об’єднаної громади Віталієм Луковим

До даної зустрічі голова об’єднаної громади Вознесенська та його заступник готувались особливо ретельно. Зустріч з фермерами Новогригорівки та Раково відбувалась вперше. На повістці дня стояло питання виготовлення та затвердження Генеральних планів сіл. Від того, яким саме чином відбудеться дана подія, залежатиме можливість залучення інвесторів, створення робочих місць, відведення земельних ділянок місцевим підприємцям та іншим зацікавленим особам.

Документи являють собою в глобальному сенсі проектну документацію усього населеного пункту із створенням деталізованих зон громади, де окремі ділянки можуть бути використані лише так, як визначено в Плані. Іншими словами, якщо громада визначить, що в конкретному місці вони хочуть парк, то там нічого крім парку бути не може. Це такий собі засіб контролю над землями, що входять в Генеральний план сіл.

Принципова позиція Віталія Лукова та його команди складається з наступних тез. По-перше, жодне рішення не прийматиметься без відома та погодження з жителями сіл. По-друге, максимальна прозорість – усі карти, схеми розташування земельних ділянок, інші відомості планується вільно розміщувати у людних місцях, де будь-яка зацікавлена особа зможе з ними ознайомитись. По-третє – в пріоритеті захист людей та розвиток населених пунктів.

З іншого боку керівництво об’єднаної громади чекає від платників податків такої ж чесної гри. Адже кожен повинен розуміти, що від повноти та своєчасності сплати податків залежить якість комунальних та інших послуг (вивіз сміття, якість води, комфорт в школі та дитячому садочку).

Нажаль, не усі запрошені прийшли. Але ті, що з’явились, розуміли важливість таких зустрічей. Цей формат спілкування є реальною можливістю впливу на пропоновані рішення.

Зустріч пройшла в обстановці взаємних очікувань. Віталій Луков очікував від присутніх активності, вияву принципових позицій, можливо, навіть висловлення консолідованої думки з тих чи інших питань, що болять фермерам. Люди ж чекали від влади, як завжди, якогось підвоху. Тому міський голова своїми словами збентежив селян. Такої відкритості та бажання спілкуватись чесно вони від нього не очікували.

Подібні бесіди голова об’єднаної громади проводитиме ще не раз. У всіх бажаючих буде шанс внести свій вклад в розбудову сіл. Тим більше, що пропозиції щодо зонування сіл можна надавати старості – Людмилі Цоні в будь-який робочий час.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости