Происшествия | Николаев, 11 Февраля, 2018

Служба порятунку попереджає громадян про небезпеку тонкої криги!

Свежие новости: Служба порятунку попереджає громадян про небезпеку тонкої криги!

Останнім часом, через постійно мінливу температуру, на річках та озерах України утворюється нестійкий крижаний покрив, який становить особливу небезпеку для всіх відвідувачів водойм.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Так, з початку року рятувальники зафіксували вже 60 випадків загибелі на водних об'єктах країни.

Саме тому, з метою попередження нещасних випадків, рятувальники вирушають у профілактичні рейди замерзлими річками та озерами, під час яких закликають громадян не виходити на тонку кригу.

Зокрема, 7 лютого у селі Старе Село Сумської області, місцеві надзвичайники відвідали річку Псел, де щодня збираються десятки любителів зимової ловлі риби. Фахівці ДСНС навели присутнім громадянам невтішну статистику щодо загибелі людей на водних об’єктах області та розповіли як вберегтися від переохолодження.

На Житомирщині, чуднівські рятувальники спільно зі студентами Вінницького професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності провели профілактичний рейд щодо попередження нещасних випадків на замерзлих водоймах Чуднівського району. Саме в цьому районі, у селі Карпівці, днями провалився під кригу й потонув 83-річний місцевий мешканець. Тож, фахівці Служби порятунку закликали громадян не виходити на кригу, щоб не стати частиною невтішної статистики.

На Вінниччині працівники Шаргородського районного сектору обласного управління ДСНС цього тижня також провели рейд у місцях зимової риболовлі. Рятувальники навчали місцевих рибалок, як діяти в екстремальній ситуації, якщо людина провалилася під лід, а також як правильно надавати першу медичну допомогу потопаючому.

Водночас у Полтавській області профілактичні бесіди фахівці Служби порятунку провели у Котелевському, Лубенському, Новосанжарському та Шишацькому районах.

Загалом, подібна превентивна робота проходить у всіх регіонах України і буде тривати і надалі, щоб запобігти численним трагедіям на водоймах у зимовий період.

Шановні громадяни!

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду.

Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты