Общество | Снигиревка, 16 Марта, 2018

Снігурівська міськрада дозволила розробити документацію на землю, де вже три місяці стоять кіоски скандальної «Ситої хати»

Свежие новости: Снігурівська міськрада дозволила розробити документацію на землю, де вже три місяці стоять кіоски скандальної «Ситої хати»

На сесії 14 березня депутати Снігурівської міської ради дали згоду на розробку технічної документації та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в користування за двома адресами в місті, де вже майже три місяці працюють скандальні магазини «Сита Хата». 

Згідно проекту рішення «Про розробку детальних планів території земельних ділянок та проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в користування за адресами: Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул. Суворова, 33 та Миколаївська обл., м. Снігурівка, вул. Суворова, 104», депутати мали проголосувати, після чого дані ділянки можна було б виставити на аукціон та здавати в оренду.

В документі зазначено, що фізична особа-підприємець Міронова О.С просить надати дозвіл на розробку технічної документації по двом ділянкам, площею 45 квадратних метри.

При обговоренні проекту депутат Олександр Воробйов зазначив, що ці ділянки були самовільно захоплені та на них вже встановлені торгівельні кіоски «Сита хата». В той же час, обурився депутат, громада не отримує ані копійки в бюджет від даного підприємства.

 «Люди захопили самовільно землю, встановили торгівельні палатки, торгують. Нащо їм тоді надавати (згоду на розробку детальних планів, — ред.) хай далі собі торгують, в бюджет у нас поповнення коштів не поступає. Не знаю, за що голосувати і що надавати. По-перше, там прибудинкова територія, друга ділянка – це землі загального користування. Відкрите кримінальне провадження, люди самі з Херсону приїхали, встановили палатку і торгують там», — сказав депутат Воробйов.

Його колега Вадим Журавель додав, що не вважає винними підприємців, втім наголосив, що правоохоронні органи відкрили кримінальні провадження по цій справі.

«Я не вважаю цих людей винними, що вони самі поставили ці палатки. По-перше, покажіть мені рішення сесії, що депутати виділили землю під ці палатки. Є рішення сесії? А тепер, шановні депутати, послухайте. На цій підставі прокуратура відкрила кримінальне провадження, тому що депутатами не була виділена земля. Правильно каже Воробйов: на якій підставі далі голосувати?» — заявив Журавель.

Мер Леонід Голобля відповів, що міська рада пішла по схемі, яка працювала вже не один рік і земля була виділена рішенням виконкому, а не сесії.

«Для того, щоб вирішити долю цих земельних ділянок, нам треба сформувати, тобто, дати дозвіл на розробку технічної документації. Коли буде документація, ці ділянки можуть бути виставлені на аукціон і будь-хто може їх купити. Це не означає, що ми віддамо їх «Ситій хаті», чи ще комусь», — сказав мер.

Втім депутат Журавель знову заперечив словам міського голови, зазначивши, що міська рада вводить в оману людей. Він також акцентував, що Голобля вибірково відноситься до підприємців, так як місцевому мешканцю було відмовлено у проханні надати землю для розміщення кіоску.

«Там прибудинкова територія, власниками якої є мешканці домі. Ви чуєте? По-друге, землі загального користування, дорога. Що ви роздаєте? Ви людей вводите в оману, дозволяєте, люди будують, а потім виходить такий нігілізм, — сказав депутат. А чого ви відмовили мешканцю Снігурівки, який надав (документи, — ред.) на кіоск, відмовили, бо зелена зона? А на землях загального користування можна ставити? Оце, громада, дивіться, кого ви вибираєте, — додав він».

Після жвавих дискусій даний проект рішення підтримали 14 депутатів, п’ятеро проголосували проти, ще троє утримались.

 

Нагадаємо, раніше депутат Журавель заявив, що мер Голобля отримав «відкат» за встановлення двох кіосків «Сита хата» у місті Снігурівка.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты