Общество | Южноукраинск, 23 Июня, 2017

Снова к вопросу "КП ТВКХ - Энергоатом"

Свежие новости: Снова к вопросу

После публикации мнения южноукраинского депутат Эрика Григоряна по поводу отношений городов-спутников атомных электростанций и Энаргоатома редакцией "Маю право" было получено комментарий  по этому вопросу от исполкома Южноукраинского горсовета. Ниже приводим  его текст:

Коментар на запитання мешканців міста

БУРЯ В СТАКАНІ

Просто про складне і декому не зрозуміле по матеріалу – «Криве дзеркало»

Що таке банкрутство?

Це стан підприємства, коли воно не має права нічого оплачувати зі свого розрахункового рахунку та не має права розпоряджуватись своїм майном.

Чому «Енергоатом» (АЕС) пішли на банкрутство КП ТВКГ?

Або вони щось приховують, для чого це робилось, або це від незнання наслідків не на їх користь.

Що буде коли місто втратить ТВКГ?

Щоб не говорили, а тариф, принаймні на тепло і гарячу воду для мешканців міста та інших споживачів цієї послуги від АЕС зросте багатократне.

Чи є можливість відстояти КП ТВКГ у власності громади?

Звичайно є і ТВКГ лишиться і буде служити громаді, а процес його банкрутства від АЕС, це їхня велика помилка перш за все для самих себе.

А чому вони так нервують і намагаються у всьому звинуватити будь кого, тільки не себе?

Тому і намагаються звинуватити, бо в атомній енергетиці вони дійсно високо кваліфіковані фахівці, а ось в стосунках з самоврядуванням вони, як видно, мало що розуміють і в процедурах банкрутства вони теж не дуже.

Поки міська рада прийме програму – «Послуги без боргів», чому б ТВКГ за рекомендацією АЕС та «Енергоатому» не відкрити окремий розрахунковий рахунок в іншому банку і розраховуватись з АЕС за поточні борги?

Це відразу – злочин, є відповідна стаття Карного кодексу.

А чого тоді на АЕС у всьому звинувачують міського голову?

Тільки тому, що Він їм не до вподоби. Процедурно до Закону міський голова до цієї теми абсолютно не є дотичним. Ці проблеми і процеси, це виключна компетенція міської ради.

Міський голова за його обов’язком забезпечив розроблення потрібної Програми і процедурно поставив це питання на розгляд міської ради, це все.

А як тоді в ТВКГ платять заробітну плату?

Виключно за рішенням суду, бо це Конституційний обов’язок підприємства навіть в умовах банкрутства.

А як тоді в ТВКГ платять за електроенергію якої багато йде на потреби КНС і ТРП міста?

Підприємство знайшло можливість заліків та скористалось допомогою 3-іх осіб, інакше в зиму місто було б заморожене і ми б були без комунальних послуг.

Хто відповість за провал банкрутства, а мабуть це і буде?

Це питання не до самоврядної влади міста. Навіть ще до банкрутства за поданням від АЕС, КП ТВКГ і міська рада вже мали план розрахунків і виходу з боргової проблеми, але це тоді керівництву електростанції чомусь не було цікавим.

Міське самоврядування завжди з повагою ставилось і ставиться до відповідальної роботи наших атомників і в цьому випадку нами запропонований план виходу зі стану банкрутства є

реалістичним і справедливим.

Виконком міської ради

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости