Политика | Вознесенск, 10 Декабря, 2018

Сплата єдиного соціального внеску при призначенні субсидій

Свежие новости: Сплата єдиного соціального внеску при призначенні субсидій

Механізм призначення житлових субсидій в Україні визначається Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 №326, (зі змінами), яке для окремих категорій осіб вимагає наявність певного розміру доходу (заробітної плати) та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомляє Вознесенське об’єднане управління Пенсійного фонду України Миколаївської області.

З реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування органи Пенсійного фонду України надають інформацію щодо:

- сплачених особою сум єдиного внеску;

- несплати нарахованого єдиного внеску за окремі періоди, або його сплати в розмірі меншому мінімального розміру страхового внеску.

Зазначена інформація надається при особистому зверненні до органів Пенсійного фонду України при пред’явленні паспорта (іншого документа, що засвідчує особу), документа, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта або свідоцтва про загальнообов’язкове соціальне страхування.

Особи, які в періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, сумарно протягом трьох місяців, не сплачували єдиний внесок у розмірі не меншому ніж мінімальний, мають можливість сплатити необхідні суми шляхом укладення договору про добровільну участь в  системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у тому числі із одноразовою сплатою єдиного внеску за попередні періоди. Зазначені договори укладаються в органах Державної фіскальної служби України за місцем реєстрації особи. 

При укладенні договору добровільної участі, який передбачає одноразову сплату за попередні періоди, за кожен місяць необхідно сплатити не менше мінімального страхового внеску, встановленого на дату укладання договору, помноженого на коефіцієнт 2. На сьогодні такий місячний платіж складає 1638 грн. 12 коп. (3723 грн. х 22% х 2).

Розмір мінімального страхового внеску при укладенні договорів на поточний період визначається без застосування коефіцієнта і на даний час складає 819 грн. 06 коп. (3723 грн. х 22%).

Слід зазначити, що місяці, за які сплачено єдиний внесок на підставі договорів про добровільну участь, враховуються не тільки при визначенні права на одержання житлової субсидії, а й зараховуються до страхового стажу при призначенні пенсій, інших видів допомог.

Отримувати інформацію про сплату єдиного внеску можна не лише при особистому зверненні до органів Пенсійного фонду України, а й дистанційно - через веб-портал Пенсійного фонду України та шляхом отримання СМС повідомлень.

Додаткова інформація надається фахівцями Вознесенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області за адресами: 

м. Вознесенськ вул.. Київська, 8, тел.. (05134) 4-01-72

смт. Веселинове,  вул. Мозолевського, 14, тел.. (0263) 2-10-72

смт. Братське, вул. Миру, 100, тел.. (0231) 9-19-47

смт. Доманівка, вул. Центральна, 61, тел.. (0252) 9-11-94

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты