Криминал | 24 Апреля, 2018

Столичною прокуратурою викрито та ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом у 300 млн гривень

Свежие новости: Столичною прокуратурою викрито та ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з обігом у 300 млн гривень

Органами прокуратури міста Києва спільно з СУ ФР ДПІ в Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві та податковою міліцією ГУ ДФС в Сумській області викрито та ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр, що діяв на території м. Києва, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

У ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків), встановлено групу осіб, які за допомогою підконтрольних їм фіктивних і транзитних підприємств надавали компаніям реального сектору економіки послуги з конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.

Так підприємства, перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари та послуги. Надалі вказані грошові кошти знімалися і за вирахуванням 10-12% передавалися замовникам незаконної послуги.

Згідно з матеріалами слідства, загальний обіг конвертаційного центру за 2017 рік становив понад 300 мільйонів гривень.

Внаслідок проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено печатки фіктивних підприємств, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність, а також готівку в національній та іноземній валюті на загальну суму близько 2,4 млн грн.

Крім того, на рахунках підконтрольних підприємств арештовано грошові кошти в сумі 2,2 млн грн.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости