Политика | Вознесенск, 18 Августа, 2018

Створено Вознесеньку міську об’єднану територіальну громаду

Свежие новости: Створено Вознесеньку міську об’єднану територіальну громаду

На черговій сесії Вознесенської міської ради, яка відбулася в п’ятницю,17 серпня 2018року, депутати прийняли рішення створити  Вознесеньку міську об’єднану територіальну громаду.

До громади міста Вознесенська була приєднана громада Новогригорівської сільської ради, а це с.Новогригорівка  і с.Ракове. Таке рішення стало завершальним етапом в низці обговорень мешканцями громад  вказаного  питання  і юридичних документів, які закріплюють бажання об’єднати ці громади.

Це одна з перших в Україні об’єднаних громад, що утворилася шляхом так званого приєднання громади меншого адміністративного утворення до більшого, а саме до міста обласного підпорядкування. 

Оскільки приєднання відбулося до міста обласного значення, то додаткові вибори не проводитимуться. Повноваження місцевих рад та їх виконавчих комітетів припиняються з дня набрання чинності рішенням  сільської рад та рішенням міської ради об’єднаної територіальної громади про добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади. З моменту припинення повноважень сільської ради  повноваження міської ради поширюються на територію територіальних громад, що приєдналися.

Вознесенський міський голова Віталій Луков сподівається на позитивні перспективи такого об’єднання та вкотре зазначає, що державні кошти, які виділятимуться державою для об’єднаних громад, в першу чергу будуть спрямовуватися на потреби с.Новогригорівки та с.Ракове, на укріплення та розвиток їх інфраструктури, реалізації запланованих соціальних проектів, зокрема щодо водопостачання.

У зв’язку з прийнятим рішенням вже нова громада візьме участь у програмі USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE),щоб отримати кошти на свій розвиток. Відповідні документи для цього вже подані і прийняті до розгляду. 

На Людмилу Цоню, яка в 2015 році була обрана Новогригорівським сільським головою, покладено виконання обов’язків старости  та введено до складу виконавчого комітету.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты