Общество | 15 Мая, 2018

У Києві введуть нові проїзні для гостей міста і тестуватимуть електронний квиток

Свежие новости: У Києві введуть нові проїзні для гостей міста і тестуватимуть електронний квиток

Із 14 липня вартість проїзду у міському транспорті столиці зросте. І складатиме від 6,3 гривень – за умови користування проїзним квитком або безконтактною карткою, та 8 гривень – за разову поїздку. 

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Як повідомив на брифінгу радник заступника голови КМДА з питань цінової політики Василь Яструбинський, для всіх пільгових категорій киян у повному обсязі залишаться всі пільги на проїзд у комунальному транспорті. Для інших містян, які постійно користуються транспортом, зберігається діюча гнучка система проїзних квитків, де закладені значні знижки за разову поїздку.

У метрополітені для гостей міста продаватимуться проїзні на 10, 14, 30 днів, де також передбачена знижена ціна однієї поїздки.

Проте, навіть ціна у 8 гривень не покриватиме витрат транспортної галузі міста тому, що аби вийти на самоокупність ціна мала б бути 8,7 гривні. Тому транспортників продовжать дотувати з міського бюджету, а також компенсувати їм витрати на перевезення льготників (це дуже значні кошти), але в трохи меншому обсязі.

Встановлення єдиної ціни на всі види транспорту дозволить з липня почати тестувати в наземному рухомому складі електронний квиток, щоби впровадити його на постійній основі вже восени.

Источник: vechirniykiev.com.ua

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости