Политика | Николаев, 18 Мая, 2017

У Миколаївській області бійці АТО отримують більше 9 тис. га землі

Свежие новости: У Миколаївській області бійці АТО отримують більше 9 тис. га землі

На Миколаївщині виявили бажання отримати землю 9 913 учасників антитерористичної операції та членів їх родин. Саме таку кількість заяв від військових отримали у Головному управлінні Держгеокадастру у Миколаївській області та органах місцевого самоврядування регіону.

На сьогодні учасникам АТО надали 5 353 дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення земель загальною площею 9 629,32 га, з них для ведення особистого селянського господарства 5 190 (9 611,36 га) та для ведення садівництва 163 (17,96 гектара).

Безпосередньо у власність учасники АТО вже отримали на Миколаївщині 2 399 земельних ділянок. Їх загальна площа складає 4 275,59 гектара.

Військові також отримали у власність 2 371 ділянку (4 272,79 га) для ведення особистого селянського господарства. Ще 28 ділянок (2,8 га) відведені для зайняття садівництвом.

Ознайомитися з переліком земельних ділянок, зарезервованих для учасників АТО можна за посиланням.

Нагадаємо,  за ініціативи голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка у бюджеті 2017 року виділено значні кошти для підтримки учасників АТО та їх родин. Зокрема, 10 мільйонів гривень закладено на забезпечення житлом військовослужбовців. Учасники АТО тепер зможуть відпочити не самі, а зі своїми сім'ями - на це заплановано 2,7 млн грн. Ще 1,4 млн грн підуть на надання одноразової матеріальної допомоги сім'ям загиблих. Це по 10 тисяч гривень на кожну родину.

Також в Миколаєві буде створено Центр реабілітації для учасників АТО та їхніх сімей.

Зазначимо, що Олексій Савченко доручив підпорядкованим службам першочергово виділяти землю сім’ям загиблих Героїв АТО. Так, на початку березня 20 сімей отримали сертифікати на оформлення землі. Другого квітня ще 34 родини отримали відповідні документи.

Наприкінці березня голова облдержадміністрації Олексій Савченко вручив 74 сертифікати на отримання земельних ділянок військовослужбовцям 36-ї окремої бригади морської піхоти. 

На сьогодні в області родинам загиблих військовослужбовців роздано більше ніж 120 гектарів землі. Накази про дозвіл на виділення земельної ділянки площею 2 га для особистого селянського господарства наразі отримала 61 сім’я загиблих учасників АТО. Зазначимо, що за ініціативою голови облдержадміністрації Олексія Савченка, протягом року земельні ділянки отримають всі сім’ї миколаївських загиблих. На сьогодні в Миколаївській області проживає 142 родини загиблих учасників АТО. 

http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=36746

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты