Культура | Николаев, 22 Января, 2018

У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї розпочала роботу виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921»

Свежие новости: У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї розпочала роботу виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921»

У понеділок, 22 січня, в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї розпочала роботу виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921».  У відкритті виставки взяв участь голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко. Він відзначив цінність спадку тих часів для сучасної України.

«Сьогодні дуже важко встояти по відношенню до тих викликів, які ми маємо, як незалежна держава. Нас як державу постійно знищували, над нами знущалися, нас кріпачили. Але завдяки цим процесам ми зростали як нація. Якби їх не було, то ми б не усвідомлювали важливості боротьби за наше майбутнє. Зараз настав час будівництва Української Самостійної Соборної Держави», - сказав Олексій Савченко.

Виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921.» відтворює атмосферу того часу, проливає світло  на життя і побут звичайних людей в умовах революційних потрясінь.  Розповідає про процеси державного будівництва, творення української політичної нації, відродження української науки, освіти, культури та духовності. Розкриває інституційне будівництво, творення законодавчої, виконавчої, судової гілок влади, розбудови війська, дипломатії, фінансової системи.  Матеріали з фондів МОКМ,що  розповідають про події на Миколаївщині в 1917-1921 рр., доповнюють загальну картину буремних революційних років.

Виставка діятиме в період з 22 січня до 5 лютого. Опісля планується її представлення в районах області.

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости