Политика | Вознесенск, 26 Апреля, 2019

У місті Вознесенську відбулася Велика рада

Свежие новости: У місті Вознесенську відбулася Велика рада

23 квітня в місті Вознесенську відбулася Велика рада, зібрання якої було ініційовано мною у зв’язку з необхідністю вирішення ряду нагальних для міста питань. Це формат активної комунікації між громадою та керівництвом, який допомагає нам приймати важливі рішення колегіально, вибудовувати спільну позицію органів місцевого самоврядування та громади щодо найзнаковіших подій в місті. Кожен, кому є що розповісти про проблеми в місті, має можливість висловити своє бачення, поставити запитання до влади чи просто дізнатися більше про життя в Територіальній громаді. Для цього треба просто прийти на зустріч. На таких зустрічах зазвичай я розповідаю про найактуальніші проблеми міста та шляхи їх вирішення. І хоча щодо часу та місця проведення Великої ради були певні дописи у соціальних мережах, практика показує, що формат дієвий. В раді взяли участь близько 170 чоловік. На порядку денному стояли питання щодо будівництва об’їзної дороги, впровадження мікропроектів, перспектив розвитку мотоболу, спідвею, футболу. 
Першою було розглянуто проблему будівництва об’їзної дороги навколо міста Вознесенська. Тема дуже «гаряча», вона викликала немало емоцій серед присутніх. Як відомо, частина цієї дороги в районі села Ракове була збудована ще за радянської влади. Потім проект було заморожено і відкладено до кращих часів. 
Разом з тим, у зв’язку з перевантаженням вул. Болгарської до мене як до міського голови неодноразово зверталася ініціативна група мешканців, які проживають на Болгарці. Вони заявляють про те, що їх будинки від вантажівок – «ваговиків» руйнуються, їх діти, які перетинають вулиці Болгарську та Осадчого, постійно в зоні ризику. Неодноразово відбувалися аварії, пов’язані з транспортом. Вихід вбачається в будівництві об’їзної дороги. Все це спонукало мене до більш глибокого вивчення зазначеного питання. Міською радою вже прийняте рішення щодо виділення коштів на замовлення експертизи на дослідження забруднення повітря, шуму тощо. 
Але на шляху до реалізації цього проекту виявилася значна перепона. Земля, яку раніше держава планувала виділити під будівництво дороги, обласним Держгеокадастром була віддана під будівництво сонячної електростанції приватним підприємцям (без узгодження з міською радою). Таким чином, у громади зникає можливість ініціювати будівництво об’їзної дороги.
У зв’язку з цим, було запропоновано громаді виступити ініціатором судових звернень на призупинення будівництва з метою повернення земельної ділянки під першочергову ціль - об’їзну дорогу. В свою чергу я, як міський голова, в рамках наданих мені повноважень, теж маю відповідний план дій і розпочинаю його реалізацію. Але хочу наголосити, що все має відбуватися виключно в правовому полі.
Навколо цього питання розгорнулися «гарячі» дебати. В ході обговорення виступили Луговська Л.І., Цеплий М.В., Домбровський В., Романенко Л.М., Паламарчук В. М., Колєсніков С.Т., Голуб О, інші вознесенці.
Разом прийшли до висновку, що необхідно продовжити роботу щодо забезпечення будівництва об’їзної дороги. Була підтримана також ідея Паламарчука В. М. про те, що потрібно розпочати процес оформлення частини дороги, яка вже збудована в районі села Ракове.
Враховуючи великий обсяг інформації, результати обговорення інших питань буде висвітлено пізніше. Пропоную всім небайдужим мешканцям переглянути на інтернет-порталі міста Вознесенська запис трансляції Великої ради та долучитися до вирішення проблеми будівництва об’їзної дороги.

Віталій Луков, міський голова

 

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты