Политика | Вознесенск, 20 Августа, 2018

У первинній ланці медицини успішно реалізовано Проект USAID «Реформа ВІЛ послуг у дії»

Свежие новости: У первинній ланці медицини успішно реалізовано Проект USAID «Реформа ВІЛ послуг у дії»

20 серпня з робочим візитом до Вознесенська завітала голова правління БО «Миколаївський обласний фонд «Здорова нація» Тетяна Бабич. Метою візиту стало завершення співпраці згідно меморандуму про співпрацю між міською радою та благодійною організацією в рамках Проекту USAID «Реформа ВІЛ послуг у дії», котрий було підписано у березні поточного року. Подібний пілотний проект було реалізовано у місті Первомайську та Первомайському районі протягом 2016-2017 років.

Про це повідомляє Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Головними умовами участі Вознесенська в проекті було проведення аналізу системи надання ВІЛ-послуг у місті та впровадження послуги консультування і тестування на ВІЛ швидкими тестами в закладах первинної медичної допомоги. В свою ж чергу, БО «Миколаївський обласний фонд «Здорова нація» провела тренінги-практикуми з понад 60 медичними працівниками міської лікарні на тему: «Основи консультування і тестування на ВІЛ швидкими тестами» та закупили необхідне оснащення для амбулаторій, де планується здійснювати дотестове та післятестове консультування осіб на ВІЛ, а саме: 1 медичну шафу, 2 маніпуляційних столика, 3 ємності-контейнери для дезінфекції і передстерилізаційної обробки медичних виробів (1л), 3 контейнери для передстерилізаційної обробки (3л) та 3 кондиціонери. Загальна вартість медичного обладнання становить понад 32 000 гривень.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости