Происшествия | Вознесенск, 24 Мая, 2018

У Вознесенську відбулося позачергове спільне засідання комісії ТЕБ та НС та протиепізоотичної комісії

Свежие новости: У Вознесенську відбулося позачергове спільне засідання комісії ТЕБ та НС та протиепізоотичної комісії

21 травня під головуванням міського голови Віталія Лукова відбулось позачергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради, на якому розглядався ряд важливих для міста питань.

Про це повідомляє Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

В першу чергу очільник міста торкнувся питання про забезпечення безпеки в навчальних закладах міста. Напередодні у Миколаєві в тамтешній школі № 6 була розпилена невідома речовина з різким запахом. Попередній діагноз захворювання - гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості. Було прийнято рішення про посилення пропускного режиму до навчальних закладів Вознесенська.

Крім того на засіданні торкались питання захворюваності населення. З доповіддю про це виступила головний лікар КП «Комунальне некомерційне підприємство Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Дяченко, яка повідомила присутніх про різке збільшення захворюваності на кір в останньому місяці. Як відомо, найефективнішим методом боротьби з даною хворобою є щеплення. Тому, комісією прийнято рішення про надання роз’яснення в ЗМІ щодо небезпек, які криє в собі хвороба, а також як їй можна запобігти. Крім того Управління освіти зобов’язали підготувати розпорядження про неприпустимість допущення до школи чи дитячого садочка дітей, які не мають довідки від сімейного лікаря про щеплення від кору. Також в усіх школах та дитячих садках буде проведено просвітницькі заходи щодо необхідності щеплень та дотримання правил особистої гігієни. Питання проведення масових заходів з нагоди закінчення навчального року залишили на розсуд батьківських комітетів. Відтепер кожен випадок відмов від щеплень буде аналізуватись працівниками КП «Комунальне некомерційне підприємство Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Особи, які мають сумніви щодо щеплень отримуватимуть настанови щодо доцільності вакцинації. Також було віддано ряд інших організаційно-розпорядчих вказівок причетним установам стосовно активізації роботи в напрямку зменшення захворюваності на інфекційні хвороби

Наостанок присутні обговорили випадок укусів лисицею домашніх собак. Нажаль власники тварин відмовились робити їм відповідні щеплення, тому відповідальним працівникам довелось приспати собак, як це визначено санітарними нормами щодо таких випадків. Лисиця також була відловлена, зразки її мозкової тканини направлені до обласної лабораторії. На даний час очікуються результати аналізів.

 

Наш депутат

  • Фото Оксана Вуив Оксана Вуив Вуїв Оксана Вікторівна народилася 4 травня 1980 року в смт.Єланець Миколаївської області. Закінчила Вознесенську гімназію №1. Вищу освіту здобула на ф

Подписка на новости